Skeppsholmen får ny matmarknad – "Som Smaka på Stockholm, fast varje helg"

Stockholm får en ny matmarknad i sommar. Med 25 matutställare blir den Stockholms största. Målet är att den ska bli ett återkommande inslag varje sommar.

  • Publicerad 18:02, 1 apr 2015

Fredrik Lindstål (C) har Brunkebergs torgs matmarknad och Hornstulls marknad i ryggen när han ger sig i kast med en matmarknad av en helt annan dignitet.

Större än Brunkebergstorg

Varje helg under hela sommaren kommer 20–25 matutställare ploppa upp på Skeppsholmen.

– Det här blir mycket större än Brunkebergstorgs matmarknad från förra året. Det blir som Smaka på Stockholm, fast varje gång, säger Fredrik Lindstål.

– Jag har länge varit peppad på att göra en återkommande matmarknad i Stockholm. Som kan vara utvecklande för Stockholms matutbud. Jag hoppas att den här ska bli ett återkommande inslag på Skeppsholmen, säger han.

Matholmen är namnet och bakom initiativet står Street Food Court med Fredrik Lindstål och Pauline Jönsson, som också är projektledare för Hornstulls marknad. Men även Restaurang Hjerta och Malin Söderström finns med i projektet.

Mat från hela världen

Tanken är att få till en matmarknad på en historisk plats med innerstans vackraste sommarmiljö. På grusplanen bakom Moderna museet ska det finnas sittplatser för upp emot 400 personer. Och helst ska det finnas mat från hela världen.

– Det kommer finnas foodtrucks och andra mat­uställare. Jag hoppas att vi ska kunna få till mat som man inte så lätt hittar på matmarknader i Sverige. Och att utställarna kan tänka sig att göra avsmakningsportioner, så att folk kan smaka sig runt under dagen.

Matholmen har premiär den 27 juni och kommer att finnas på plats varje helg till sista september.

Vad? Matmarknaden Matholmen.

Var? Skeppsholmen, Slupskjulstorget – på baksidan av Moderna museet.

När? 27 juni–27 september. Lördag till söndag.
11–17.

Matmarknaden är mobil och varje kväll ska platsen vara tom, från matutställare såväl som möblemang.
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.