Redan inför förra helgen var snökanonerna igång. Foto: Flottsbro

Skidbackarna öppnar till helgen

Ovanligt varmt väder har inneburit en ovanligt tråkig jul för de skidsugna. Men med minusgrader kommer snökanoner, så till helgen blir det full fart i Flottsbrobacken.

  • Publicerad 11:45, 9 jan 2018

– Vi har snö! Vi kommer öppna till helgen. Än vet vi inte i vilken omfattning, men under morgondagen kommer vi se hur mycket vi kan få upp. Vi kommer åtminstone öppna delar av backen, säger Andreas Häggkvist, anläggningschef på Flottsbro.

Det är snart mitten på januari och ännu har Flottsbrobacken inte öppnat för skidåkning. Men inför helgen den 13–14 januari har vädergudarna äntligen börjat le mot skidsugna söder om Stockholm.

Minusgrader under nätterna har fått igång arbetet på Flottsbrobacken. Så fort temperaturen letar sig under –2 slås snökanonerna igång.

Förmodligen kommer de inte att hinna klart att snölägga hela backarna. Men då kommer de åtminstone att öppna upp med halva nedfarter.

Men att skidsäsongen är här för att stanna vill Andreas Häggkvist inte svära på.

– Här tror vi ingenting. Vi får se hur vädret blir för det kan vi ju inte göra mycket åt. Fyra–fem dagar framåt är det i alla fall en hyggligt säker prognos.

Foto: Flottsbro

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.