FINBESÖK. Världens bästa utförsåkare kommer till Stockholm i morgon. Bland annat vårt OS-hopp Frida Hansdotter. Foto: Jonas Kullman

Skidfest till Stockholm – för tredje året i rad

Det räknas som ett av Sveriges största återkommande vintersports-evenemang. Nu är det dags för världscuptävlingar i Hammarbybacken.

  • Publicerad 11:57, 29 jan 2018

I fjol var det omkring 9000 personer på plats när världscupen och världens bästa alpina åkare kom till Stockholm och Hammarbybacken. Samma publikfest väntar i morgon, tisdag 30 januari.

– Vi hoppas det. Det här är ett stort glädjeevenemang. Även om man inte är alpin-intresserad är det verkligen något man inte bör missa, säger Linda Morell, pressansvarig på Skistar.

Tävlingen är en så kallad duellslalomtävling, där kvinna mot kvinna, man mot man, tävlar mot varandra i en 180 meter lång bana med två hopp.

Den åkare som är först över mållinjen vinner och går vidare. Till slut återstår bara två personer som då gör upp i en final.

Bra med snö

Trots att det knappast har varit något direkt vinterväder i Stockholm har Hammarbybacken inga som helst problem att få ihop en fungerande bana.

– Det ser jättefint ut. Inte varit så mycket snöfall men vi har lyckats med att producera väldigt mycket snö, säger Linda Morell.

Vad ska man tänka på som besökare?

– Var där i god tid, portarna öppnar redan klockan 15 och det brukar vara väldigt mycket folk och en härlig stämning.

Världscuptävlingar i Hammarbybacken

När: Området öppnar klockan 15. Tävlingarna börjar 17.45 och beräknas ta cirka två timmar.

Hur: Biljetter kostar från 380 kronor och går att köpa här.

Mer: 16 kvinnor och 16 män deltar. Svenskar som tävlar är bland annat Frida Hansdotter, Anna Larsson, André Myhrer och Mattias Hargin

Foto: JONAS KULLMAN

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.