Snöhög. Såhär ser det ut på Arninge golfbana och konstsnöspår, högar har har sprutats upp med kanoner men ännu har inga spår lagts.

Skidtävling i Täby ställs in på grund av snöbrist

Värmen och snöbristen gör det svårt för skidföreningarna. Nu ställs det årliga Distriktsmästerskapet på Arninge konstsnöspår in, men än har de inte gett upp tankarna på vinter.

  • Publicerad 12:04, 13 jan 2020

På lördagen den 19 januari skulle årliga distriktsmästerskapet i skidor ägt rum på Arninge konstsnöspår. Men på grund av det varma vädret och bristen på snö har arrangemanget ställts in.

– Det är ju helt avhängt på om det blir kallt eller inte och i år får vi ställa in det, säger Eva-Lena Karlsson biträdande tävlingsledare och kassör i Täby IS.

Det är Nacka Värmdö SK/Saltsjöbadens IF och Täby IS SK som tillsammans anordnar tävlingen. Årets snöbrist har också lett till att det inte finns någon grannkommun eller reservort att flytta distriktsmästerskapet till. Tävlingen som arrangeras på uppdrag av Stockholms skidförbund kan komma att hållas längre fram, men det är fortsatt osäkert.

– Det är upp till Stockholms skidförbund att bestämma det då vi håller tävlingen på uppdrag av dem, säger Eva-Lena Karlsson.

Den andra februari planeras ett annat lopp, HuvudstadsCrossen som är en distans-skicross tävling för barn, ungdomar och vuxna att hållas. Täby IS håller tummarna för att minusgraderna hinner komma tills dess.

– Det är en rolig tävling där man inte bara åker rakt fram, man får vara lite lekfull och alla barn får pokal och saft, så vi håller tummarna, säger hon.

Vädrets makter är emot oss

Arninge konstsnöspår har sprutat snö av och till sedan i december men än finns inga banor åkbara på grund av vädret.

– Vädrets makter är emot oss. Det är ovanligt och tittar man tio dygn framåt så ser det inte så lustigt ut heller, säger Klas-Göran Ericsson, Ordförande i Täby konstsnöspår.

Snöbrsiten har påverkat föreningens ekonomi och om det inte blir kallt innan februari kan de tvingas att göra ett kortare spår än normalt. Men än är han positiv.

– Folk ringer hela tiden och undrar, men när det är minusgrader och kyla under en längre tid så kommer vi spruta, och köra ut snö samtidigt och tack vare våra tio maskiner får vi igång ett spår snabbt, säger han.

Stockholm Direkt