Driver skivbolag. Henrik von Euler driver Flora & Fauna som firar 20 år i år, med fest på Fåfängan. Foto: Simon von Euler/Mostphotos

Skivbolag firar 20 år med festival på Söder

Skivbolaget Flora & Fauna i Årsta firar 20 år med en festival på Fåfängan. Den 16 augusti uppträder 16 artister.

  • Publicerad 14:28, 5 aug 2019

1999 bildades skivbolagen Flora och Fauna. Det ena gav ut 7 tums-vinyler och det andra 12-tums. 2000 slogs bolagen ihop och det var också då som Henrik von Euler, numera den som driver Flora & Fauna, kom in i bilden. Han berättar att bolagets fokus ligger på elektronisk och instrumentell musik.

– De sju, åtta senaste åren har det bara varit det. Tidigare gav vi ut en del popskivor också, säger Henrik von Euler, som själv spelar i flera band.

– Det började med Moder jords massiva som sen grenade av sig i mindre projekt. Vi kände att vi ville få kontroll över allt i produktionen. Det blir bättre om man gör saker själv. Så vi började sköta allt. Göra skivor, sälja dem, boka spelningar och så vidare.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Från början livnärde Henrik von Euler sig bara på musiken och skivbolaget.

– Det var en slags drömtillvaro även om det kunde vara stressigt ibland. I dag har jag ett halvtidsjobb vid sidan av, det gör det lättare att sköta bolaget och kunna fokusera på det som är roligt.

Flora och fauna ger i dag ut 4-5 skivor per år och nu den 16 augusti ska man fira 20-årsjubileum med Adrian Recordings som också fyller 20 i år. Kalaset kommer att äga rum på Fåfängan och mellan 15 och 03 uppträder 16 akter. Det blir också dj:s, livekonst och en konstutställning.

Rekordsvalt intresse för ombildningar i Hökarängen

Nyheter Inte en enda ansökan – trots att över 1 000 hyresgäster fick erbjudande Över 1 000 lägenheter hade möjlighet att ombildas i Hökarängen. Antalet ansökningar: 0. "Jag ser det här som en seger för hyresrätten som boendeform", säger Adam Lövin från "Hökis mot ombildning".tisdag 12/11 20:00

Nu sätts pris på hyreshusen som kan säljas

Nyheter Lista: Här är bostäderna i Söderort som kan ombildas Nu ska staden sätta prislappar på de hyresrätter som kan ombildas. Men i Fagersjö och i Västertorp, där intresset för att köpa loss lägenheter varit störst, får inte alla som vill ombilda chansen.tisdag 12/11 20:00