Kärrtorps centrum. Foto: Sacharias Källdén

Skjuten 14-åring fortfarande på sjukhus

Den 14-åriga pojke som blev beskjuten på en gata i Kärrtorp i måndags, vårdas fortfarande på sjukhus. Efter händelsen har skolan där han går satt in en rad åtgärder.

  • Publicerad 14:20, 4 mar 2020

Strax före klockan 19 i måndags kom det in larm om flera smällar på Fyrskeppsvägen i Kärrtorp. En 14-årig pojke var ute ihop med några andra i området när en mörk bil dök upp. En maskerad person avlossade skott, enligt polisen, därefter försvann bilen.

När polisen kom till platsen hittades den skottskadade pojken. Han var vid medvetande och vårdades på plats av ambulans och läkarbil innan han fördes till sjukhus. En förundersökning om försök till mord inleddes och polisen sökte på måndagskvällen efter en eller flera gärningspersoner.

Pojken har inga livshotande skador och vårdas fortfarande på sjukhus.

Trygghetsinsatser på skolan

Skolan i Söderort där pojken är elev jobbar nu ihop med polis och socialtjänst med trygghetsskapande åtgärder. Det innefattar ökad vuxennärvaro på raster, personal från en närliggande fritidsgård finns på skolan och all personal är informerad och kan möta elevers frågor. Skolans elevhälsoteam erbjuder samtal för de elever som behöver.

Ännu har ingen gripits för dådet.

- Vi är tacksamma för alla iakttagelser som allmänheten kan ha gjort i samband med händelsen, säger spaningsledare Ayman Aboulaich vid Grova brott, polisområde Syd till DN.

Han vill inte gå in på om man gjort några husrannsakningar eller tagit något i beslag i ärendet. Den som har information om händelsen uppmanas ringa 114 14.