Skjutning. Händelse rubriceras som försök till mord och grovt vapenbrott. Foto: Mostphotos

Skjutning mot bostad i Årsta

Sent igår kväll larmades polisen om en skjutning i Årsta. En person hade skjutit mot en bostad efter en dispyt utanför huset. Ingen skadades.

  • Publicerad 08:01, 26 feb 2019

Larmet om skjutningen i Årsta kom till polisen klockan 23.53 på måndagen.

Enligt polisens hemsida hade "ett gäng killar" följt efter två personer när de gick hem från krogen sent på kvällen och sedan ska det ha uppstått "någon form av dispyt" utanför deras hus.

När offren sen gått in i sin bostad så skjuter en av gärningsmännen, som i nuläget är okänd för polisen, mot ett fönster till bostaden, berättar Anna Westberg på Stockholmspolisens pressavdelning.

Ingen skadades i samband med händelsen och ingen är gripen.

Polisen hade under natten en sökinsats i området utan att påträffa någon. Man gjorde även en teknisk undersökning och konstaterade att det hade blivit skotthål i sänggaveln och i fönsterrutan.

Kan finnas info om gärningsmännen

– Efter man jobbat i det mest akuta skedet med att hitta de här personerna tar utredningsarbetet vid och det är mycket möjligt att man har information som man inte kan gå ut med inledningsvis, förklarar Anna Westberg.

Hon ser ingen anledning till oro hos allmänheten.

– Jag ser ingen anledning till att man ska vara mer rädd än innan. Man har ju skjutit mot den här bostaden specifikt och det verkar som det var riktat mot just de här personerna som var i bostaden. säger hon.

Polisen har inlett en förundersökning om händelsen som rubriceras som försökt till mord och grovt vapenbrott.

Artikeln uppdateras

JUST NU: Flera markbränder i Stockholm

Nyheter Vita luddet gör att elden sprider sig fort – 30-tal bränder bara idag Det pågår ett flertal markbränder i Stockholm just nu. Bland annat har det brunnit i ett större område vid sjön Trekanten i Liljeholmen och i Vårberg.tisdag 21/5 15:08

Nu startar Stockholm ombildningarna

Nyheter ✓Erbjudande har skickats till 12 644 kommunala hyreslägenheter ✓Det här gäller Nu har de tre kommunala bostadsbolagen i Stockholm skickat ut information om ombildningar till cirka 12 644 berörda lägenheter.tisdag 21/5 13:30