På en vecka har 23 bilar brunnit i Östberga. Foto: Josefine Hökerberg

Skjutning och bilbränder senaste veckan

I skuggan av corona har flera allvarliga händelser ägt rum i Söderort: 16 bilar sattes i brand i Östberga och två personer sköts i Enskede.

  • Publicerad 11:22, 26 mar 2020

Det var natten mot måndag 23 mars som 16 bilar sattes i brand i Östberga. Larmet kom 03.25 på morgonen och i samband med det exploderade flera däck, det ledde också till kraftig rök i området. Händelsen ägde rum på Östbergabackarna och Hebergsgränd och rubriceras som grov skadegörelse genom brand.

Veckan innan, natten mot tisdag 17 mars, brann sju bilar i samma område, på Kinnaredsgränd, det betyder 23 bilar som har förstörts i Östberga på en vecka. Polisen har vidtagit flera utredningsåtgärder, bland annat jobbar de med att förhöra vittnen och de som fått sina bilar förstörda.

– Vi ser allvarligt på det som hänt eftersom det påverkar många i området och sprider en oro. Vi prioriterar det här och har ökat närvaron i området, säger Ann-Sofie Mjörning, kommunpolis hos polisen Globen.    

Skjutning i Enskede

En annan allvarlig händelse skedde i onsdags kväll. Då sköts två personer i Enskede. Larmet kom 20.25 och skjutningen ägde rum på Sandsborgsvägen i Enskede företagsområde, mellan Skogskyrkogårdens t-banestation och Nynäsvägen. Flera polispatruller skickades dit. Polisen har pratat med vittnen i området och gjort en teknisk undersökning på platsen. Händelsen utreds som försök till mord. De två skadade vårdades på sjukhus under veckan.

Ingen person är gripen för något av dåden. Om du har sett eller hört något, tipsa polisen på tel 114 14 eller hemsidan polisen.se.  

Här är Högdalens nya utegym

Nyheter Väntas vara på plats redan nästa vecka Ett nytt stort utegym i trä byggs just nu klart vid motionsspåret i Högdalen. Planen är att det ska kunna öppna nästa vecka.fredag 27/3 12:23

Han gör hyllad skräckfilm i Björkis

Nyheter "Kan området som min ena hand" Hallå där Jonathan Katzeff, Björkhagenbo och långfilmsdebutant vars rysare "Huset vid skogens slut" hade premiär den 23 mars.torsdag 26/3 12:00