"Att jobba på julafton gör mig inget", säger Sebastian Korfmaker, chef på Skogåshallen. Foto: Mostphotos/Holger Ellgaard

Skogåshallen öppnar för hemlösa på julafton

På julafton håller Skogåshallen öppet för personer utan tak över huvudet. Det utlovas bastu, fika och kanske julklappar.

  • Publicerad 16:16, 6 dec 2019

Mellan klockan 14 och 17 på julafton ska Skogåshallen slå upp dörrarna för dem som inte har ett hem att komma till. Förutom en varm dusch och bastu tänkte de bjuda på fika och eventuellt små hygienpaket med rakhyvel och tandborste.

Idén tändes en dag då en hemlös man kom in i hallen för att duscha.

– Då sa jag att "det är bara att gå in", och han blev överlycklig. Trycket på de hemlösa är väldigt stort och det här är något så enkelt för oss att göra. Att jobba på julafton gör mig inget, säger Sebastian Korfmaker, chef på Skogåshallen.

Engagemanget bland Skogås- och Trångsundsborna har visat sig vara stort sedan Sebastian skrev om initiativet i en lokal grupp på Facebook. Vissa vill donera kläder och andra bakverk.

– Jag blev rätt chockad själv faktiskt. Nu hoppas jag bara att det det dyker upp behövande. Kommunen ska hjälpa oss att få ut information och vi har försökt sprida det i grupper för hemlösa på Facebook och planerar att sätta upp affischer, säger Sebastian Korfmaker.

Kommer ni visa Kalle?

– Tror inte vi har någon tv. Men det kanske man kan ta med och ordna!