Storbesök. 10 000 bilentusiaster kommer till Skokloster Foto: Mostphotos

Skokloster hoppas på 10 000 motorvurmare

Stockholmstidningen Gasoline Magazine arrangerar en stor motorträff den 25–26 maj. Där allt ifrån gamla bilar till nya båtar kommer visas upp. Folk kommer krylla runt Skokloster Hotell i Håbo kommun där evenemanget kommer hållas enligt arrangören från Gasoline Magazine Peter Larsson. – Jag är säker på att det kommer komma minst 10 000 personer, säger Peter.

  • Publicerad 01:15, 19 maj 2019

Den 25 maj startar evenemanget ”Mega Car Show” i Håbo. Eventet åker runt om i Sverige, och kommer nu hållas i Skokloster.

– Det ska bli riktigt roligt. Vi vill ha alla olika fordon där, från bilar till motorcyklar. Vi kommer ha olika typer av tävlingar, mest att visa upp sin typ av fordon. Men mest att ha riktigt trevligt, säger arrangören Peter Larsson.

Har motortradition

Skokloster har haft evenemanget tidigare också, där Peter Larsson menar att det har varit bilträffar där sedan 70-talet.

– Det är riktigt bra där, de har en typ av motortradition. Det är väldigt stort och de begränsar inte oss. Det kommer finnas möjlighet att bo kvar vid hotellet där också.

Vad kommer att vara roligt?

– Att se olika typer av motorer, det här evenemanget kommer att ha flera olika kategorier. En kategori kan vara gamla bilar och en annan nya amerikanska bilar, säger Peter Larsson.

Peter är även säker på att det kommer vara minst 10 000 personer som kommer närvara vid evenemanget.

– Jag tror det kommer vara minst 10 000 eftersom tidigare evenemang har det legat uppe mot de siffrorna, folk gillar gemenskapen.

Höggravid kvinna togs för rattfylleri

En bilist stoppades på Granebergsvägen i Bålsta i natt. Föraren var en höggravid kvinna. Hon blåste positivt och misstänks för rattfylleri.fredag 23/8 12:00

Barrikaderade sig i rivningsfastighet

En man i 40-årsåldern, skriven i Stockholm, tyckte inte alls att en villa skulle rivas. Han barrikaderade sig där.tisdag 20/8 10:12

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt