Medborgarförslag. Nytt utomhusgym ska byggas i Skokloster. Foto: Mostphotos

Skokloster kan få ett utomhusgym redan nästa år

Det ska byggas ett utomhusgym i Skokloster, i enlighet med ett medborgarförslag. – Det är inga jättestora summor vi pratar om. Därför tycker jag att det här ska behandlas inom ramen för 2018-års budget, sade Owe Fröjd (Båp) i talarstolen i måndags.

  • Publicerad 08:16, 2 nov 2017

En av frågorna som kommunfullmäktigeledamöterna skulle besluta om under måndagskvällen var ett medborgarförslag som Skoklosterbon Amanda Bengtsson skickat in. Hon vill att det byggs ett utomhusgym på halvön.

”Jag vet att det är många som bor här ute, inklusive mig själv, som är intresserade av träning och hälsa. Jag tror att många skulle vara intresserade av ha ett utomhusgym i Skokloster då jag som så många andra varken har tid eller råd att åka till ett riktigt gym som till exempel det som ligger inne i Bålsta centrum”, skriver Amanda Bengtsson i sitt medborgarförslag.

Snabbare än beräknat

Vid det senaste kommunstyrelsesammanträden diskuterades frågan. Ledamöterna var i för sig positiva till bygget av ett utomhusgym, om Slottsskogens samfällighet ställer sig positiv till anläggandet av ett utomhusgym och tar på sig att sköta gymmet.

Men utomhusgymmet skulle inte budgeteras förrän nästa år, vilket skulle betyda att bygget skulle bli av tidigast 2019. Något bland andra Owe Fröjd (Båp) och Werner Schubert (S) tycker är alldeles för långt borta. Något de också påtalade på kommunfullmäktige i måndags, i form av ett ändringsyrkande.

– Det är inga jättestora summor vi pratar om, och vår investeringsbudget är ganska väl tilltagen. Därför tycker jag att det här ska behandlas inom ramen för 2018-års budget, som redan är satt, sade Owe Fröjd (Båp) i talarstolen i måndags.

Ett ändringsyrkande som bifölls. Därmed ska bygget av ett utomhusgym behandlas i 2018-års budget.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet