DUVBOSKOLAN. Så sliten att kommunens miljöenhet bedömer att det finns risk för smittspridning. Foto: Arkivbild/Michael Folmer

Skola går inte att städa ordentligt

Duvboskolan är så sliten att det är svårt att städa ordentligt i lokalerna. Nu kräver byggnads- och tillståndsnämnden åtgärder.

  • Publicerad 10:57, 9 jan 2018

Vid en tidigare inspektion på Duvboskolan konstaterades att lokalerna var dåligt rengjorda. I somras storstädades skolan.

När kommunens miljöenhet följde upp inspektionen i höstas, visade det sig att ytskikten är slitna och att detta gör det svårt att städa. Det handlar om väggar, dörrar, golvlister och andra ytor.

Svårigheterna att städa innebär risk för smittspridning.

"Eleverna i skolan tillbringar stora delar av dagen i lokalerna och därför bedömer miljöenheten att det är skäligt att ställa krav om att upprätta en underhållsplan för att undanröja risken för olägenhet för människors hälsa", står i ett föreläggande från byggnads- och tillståndsnämnden.

En åtgärdsplan för alla ytskikt, i lokaler där elever vistas, måste vara färdig senast 29 januari. Om åtgärder inte vidtas i tid, kan föreläggandet förenas med ett vite.

Skolan har enligt beslutet om föreläggande inte kommit med några synpunkter på detta.

Läraren Jonas Johnsson håller med om att lokalerna är slitna.

– Man väljer att inte riktigt se det, man ska klara av att fokusera på det man ska göra för eleverna. Det skulle nog finnas en del att se ned på. Det syns att golvet är slitet och barnen klagar på att toaletter och duschar luktar illa.

Som skyddsombud funderar Jonas Johnsson nu på hur smittorisken, som miljöenheten tar upp, påverkar de anställda på skolan.

– Det är något som man inte riktigt har tänkt på. Men det kanske är så illa, det känns inte bra. Vi ligger bra till i fråga om sjuktal, men i längden kan det påverka, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ingen prognos för när Stockholm City kan öppna

Nyheter Rulltrappskaoset: ✓Okänd lagerstatus på reservdelar ✓Hela stationen fortsatt stängd Efter rulltrappshaveriet i Citybanan i förra veckan är station Stockholm City fortfarande stängd och ingen prognos finns för när den kan öppna. Stockholm Odenplan öppnade i morse efter att alla utom...måndag 16/7 12:10