Värdmö Gymnasium vid Gullmarsplan varnar för nollning. Arkivbild. Foto: Eva Tonström

Skola uppmanar elever stanna hemma efter sex-nollning

Simulera oralsex och jucka mot ett träd. Nu varnar Värmdö gymnasium för årets nollning och uppmanar föräldrar att hålla sina barn hemma.

  • Publicerad 11:50, 1 sep 2017

Jucka mot ett träd/pelare med inlevelse, Gör fem olika sexställningar på Plattan med inlevelse, Sätt en banan mellan benen och låt någon annan ge oralsex.

Det är några av de aktiviteter som ettorna på Värmdö gymnasium förra året fick göra under sin nollning. Igår fick föräldrarna till elever i årskurs ett och två på Värmdö gymnasium ett brev hem där aktiviteterna från förra årets nollning radades upp och där de varnades för årets nollning som väntas gå av stapeln ikväll.

Värmdö gymnasium är populärast i stan

–  Vi tycker att det är klart olämpliga aktiviteter och vi motsätter oss alla såna här välkomstaktiviteter för vi vet att det finns risk att det spårar ur. Vi vill att våra ettor ska få ett bra mottagande och det sköter vi som skola, säger Christina Ahlgren, rektor på Värmdö gymnasium.

Varningsbrev

Skälet till varningsbrevet är att man fått signaler om att det planeras nollning även i år och nu vill skolan förekomma aktiviteterna och få föräldrar att se till att deras barn stannar hemma.

– Vi har fått information via olika källor och genom rykten att det planeras nollning och därför vill vi informera vårdnadshavarna i årskurs ett men även i årskurs två eftersom de är de som brukar anordna nollningen. De här aktiviteterna som jag nämnde i brevet är exempel från förra året, säger hon.

Höjd hyra och baracker på skolgården

Förra året ägde nollningsfesten rum på Rackarbacken på Södermalm och i år ryktas det om nollning med efterföljande fest i Tanto.

– Det är det vi fått information om men det kan ju komma att ändras. Nu vill vi att föräldrarna tar ett samtal med sina ungdomar och inte låter dem gå iväg på de här aktiviteterna. Det här gäller ju inte särskilt Värmdö gymnasium, det förekommer ju på fler skolor och på andra orter.

Det är inte första gången skolan skickar ut liknande varningsbrev, och för att ta emot de nya eleverna anordnar skolan egna aktiviteter. Bland annat planerar man för en egen insparksfest.

– Vi tycker att det är viktigt att våra elever känner sig välkomnade men det är vi som skola som ska stå för de aktiviteterna. Till exempel anordnar vi en klassens dag och en insparksfest som brukar vara väldigt uppskattad.

Liljeholmskajen ska få utomhuspooler

Nyheter Stort allmänt bad för barn och vuxna Tre badbassänger fyllda med sjövatten – både för barn och vuxna – intill kajen. Marievik ska få stort allmänt hamnbad à la Helsingfors.fredag 19/4 10:00

Bostadsbolagen hårdgranskar svartuthyrning

Bostad ✓Anställt speciella utredare ✓Så många blir av med lägenheten ✓Ny lag kan ge fängelse eller böter Riktade insatser och heltidsanställda som utreder oriktiga hyresförhållanden. Stadens bostadsbolag säger varje år upp hundratals hyreskontrakt till följd av svartuthyrning. Samtidigt kan en ny lag...fredag 19/4 9:00