Hammarbyskolan i södra Hammarbyhöjden har skickat ut en varning till föräldrarna. Foto: Google

Skola varnar: Låt inte barnen gå hem själva

I Söderort utreder polisen att en man ska ha försökt locka med sig flickor i sin bil. Nu uppmanar en rektor föräldrar att inte låta barnen gå själv till och från skolan.

  • Publicerad 14:24, 17 mar 2017

Enligt Hammarbyskolan södra i Hammarbyhöjden ska två elever ha utsatts den senaste veckan. Signalementet är en mörkklädd man i en svart bil.

– Polisen tar det på allvar och utreder. En av incidenterna tar de på lite mer allvar, säger rektor Ann-Marie Bovin.

Ytterligare en incident som ska ha skett i onsdags, med en "lite äldre man, flint med lite grått hår på sidorna" i en vit Mazda, har avskrivits som påhittad av barnet.

Nu har skolan skickat ut ett brev till alla föräldrar där de uppmanar dem att följa sina barn till och från skolan, eller se till så att barnen går tillsammans i grupp.

"Man blir rädd och orolig"

– Vi pratar även med barnen så att de förstår att de bara ska springa därifrån och direkt berätta för sina föräldrar, säger biträdande rektor Catharina Lenman.

Tidningen Hammarby/Skarpnäck har varit i kontakt med en förälder vars barn går på Hammarbyskolan södra. Hen säger så här:

– Man blir rädd och orolig. Min dotter är så liten, så hon går inte till skolan själv men det är klart att man blir mer uppmärksam. Det svåra är nu att prata med barnen utan att skrämma upp dem. Det är lätt att det blir mycket spekulationer. Vid samtliga incidenter har det varit rådiga barn som inte har lurats in i bilen, som tur är, säger hen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Tack för alla tips, kära Fruängsbor!

Nyheter Öppen redaktion: Lokalpolitik, blommor och kafé på önskelistan Ett kafé där äldre kan träffas, fler evenemangstips och mer lokalpolitik. Det var några av önskemålen när vi mötte läsare i Fruängen i fredags.onsdag 20/6 16:48

Nytt skolhus byggs vid Gullmarsplan

Nyheter Blir tre våningar högt – här ska det stå Ytterligare ett skolhus ska byggas vid Värmdö gymnasium. Det ska vara till för särskolans elever och elever med rörelsehinder.onsdag 20/6 11:39