Nöjd. Adam Reuterskiöld tror att budgetförslaget ligger i linje med förväntningar. Foto: Daniel Cannervik

Skolan dominerar kommunens budget

Kommunstyrelsen fortsätter att satsa på barn och utbildning i sitt budgetförslag. – Skolan är det viktigaste området, säger kommunalrådet Adam Reuterskiöld (M).

  • Publicerad 15:19, 27 okt 2017

Olika skolor har olika inriktningar och en skola passar inte alla barn.

Drygt 835 miljoner kronor. Så mycket pengar ska gå till barn-och utbildningsnämnden i det budgetförslag som kommunstyrelsen presenterade i veckan. Förskola och skola är också en tung post i investeringsbudgeten för 2018-2022.

– När vi ser framåt så kommer vi enligt översiktsplanen öka vår befolkning med ungefär 40 procent på 13 år, och då är det framförallt skola, vård och omsorg som man måste utveckla den kommunala servicen inom, säger Adam Reuterskiöld.

Planen är att nästa skola som etableras i kommunen ska drivas som friskola, och kan även byggas och ägas av någon annan än kommunen.

– Det är för att öka valfriheten. Olika skolor har olika inriktningar och en skola passar inte alla barn. Här är det viktigt att få möjlighet att välja, säger han.

Problemet för växande kommuner är att investeringar måste göras innan befolkningen flyttar in och skatteintäkterna kommer, menar Adam Reuterskiöld.

– Jag tycker inte man tar hänsyn till det i det kommunala utjämningssystemet. Det är ett problem som man inte har riktigt tagit på allvar, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mälarö Tidning har sommarstängt

Nyheter Vi har semester och är tillbaka i början av augusti. Trevlig sommar önskar Mälarö Tidning.onsdag 4/7 13:59

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter