Hassan Jama, (V), ledamot i Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsnämnd lämnade över 800 namnunderskrifter till Gustav Johansson, (M), ordförande i nämnden, för några veckor sedan. Foto: Johann Bernövall

Skolfritids blir kvar i Rågdalen i höst

Skolfritids fortsätter som vanligt i Rågdalens parklek i höst. Det blev klart efter att stadsdelen och skolorna i området tecknat ett nytt avtal.

  • Publicerad 14:15, 25 apr 2019

Tidningen berättade i februari att skolfritids för årskurs 4-6, som sedan länge ordnas i parkleken Rågdalen och på Rågsveds fritidsgård på uppdrag av skolorna i området, hänger löst.

"För låg ersättning"

Orsaken var att stadsdelen Enskede-Årsta-Vantör vill ha mer betalt av skolorna för att sköta uppdraget i den form det är idag.

– Ersättningen är för låg mot vad det kostar för oss att driva verksamheten, så vi måste sätta oss och diskutera detta inför hösten. Förhoppningsvis hittar vi en lösning så att fritids för mellanstadieelever kan vara kvar, sade Gunilla Ekstrand, tf stadsdelsdirektör i Enskede-Årsta-Vantör, då.     

Det här ledde till att Rågsvedsbor, ihop med lokala vänsterpartister, startade ett upprop med namnlistor för att rädda kvar verksamheten. Det verkar nu ha gett effekt. Nyligen tecknades ett nytt avtal mellan stadsdelen och Rågsvedsskolan och Snösätraskolan om att fortsätta med fritids även i höst.

– Jag är glad! Majoriteten har tvingats backa och jag tror att vårt opinionsarbete kring det här har påverkat deras beslut, säger Hassan Jama, (V).

Skolfritids kan tas bort från parklek i Rågsved

Ny app ska skapa bättre grannsämja

Bostad Vill konkurrera med Facebook-grupper Ett av världens största sociala nätverk för grannar lanseras i Stockholm. Enligt grundaren är en god kontakt med din grannar grunden för en trevlig atmosfär i kvarteret.söndag 16/6 19:00

Här är SL:s satsningar för kyla i sommar

Nyheter ✓Knapptrick✓Fler AC-bussar sätts in ✓Men därför kommer de inte hjälpa vid ny värmebölja Varje sommar rapporteras det om extremvarma bussar och tåg i kollektivtrafiken. Nu, och fram till slutet av augusti, skruvar SL på alla detaljer för att hålla graderna nere.lördag 15/6 9:08