Skolgården klar för lek

Efter tre år är renoveringen av Färentuna skola äntligen klar. Nu läggs sista handen vid den nya skolgården.

  • Publicerad 14:16, 18 aug 2017

Det är härligt att se när de nu kom tillbaka efter sommaren, det glittrar i ögonen på dem av äventyrslust.

I torsdags drog skolan igång igen efter ett långt sommarlov. På Färentuna skola välkomnas eleverna av en ny skolgård.

– Vi är inne på tredje året av byggande men nu är det klart. Det fattas bara några staket på skolgården, annars är det helt färdigt. Jag och personalen har varit involverade i hela processen och vi har fått tänka pedagogiskt. Det har varit en riktig resa, säger Johanna Frisk, skolans rektor och förskolechef.

När Mälarö Tidning är på besök är det full fart på gården. Den nya vattentrappan drar till sig många barn. Här kan barnen sätta på vattnet genom att trycka på en knapp och sedan samla vattnet i olika etapper av trappan. Johanna Frisk berättar att barnen själva varit med och kommit med önskemål.

– Barnen har fått berätta om sin drömskolgård så har vi försökt plocka in så många av de elementen som möjligt. Det är härligt att se när de nu kom tillbaka efter sommaren, det glittrar i ögonen på dem av äventyrslust. De vill testa allting.

Utöver att locka till lek har skolgården också en pedagogisk plan. Gårdens kvalitet betyder mycket för barns inlärning, menar Johanna Frisk.

– Vi tänker mycket på miljön inne, på att den behöver vara lustfylld och kreativ och locka till inlärning och kreativitet. Men vi behöver väcka den lusten ute också. Det är jätteviktigt att barnen får röra på sig samtidigt som de utforskar och lär och ser. Vi använder redan skogen här bakom och ängen bredvid under lektionstid. Nu när vi dessutom har en bra skolgård kan vi absolut använda den pedagogiskt, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

KRÖNIKA: VM-feber från förr betingar ny festyra

Nyheter Jag är inte en hejare varken på lagsport eller bollsport, men när det drar ihop sig till VM i herrfotboll då dyker det ändå upp en yrvaken supporter i mig. Kanske är det ett resultat av den varma...torsdag 21/6 14:13

Midsommar på Mälaröarna - här kan det firas

Nyheter Sill, sju sorters blommor och groddans. Snart är det dags igen. Här är några ställen där du kan midsommarfira lokalt.torsdag 21/6 14:09

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter