Skolan på Östermalm får underkänt på flera punkter och tvingas nu stänga. Foto: Johann Bernövall

Skolinspektionen stänger skola på Östermalm

Friskolan Thoren Innovation School Stockholm på Östermalm får underkänt av Skolinspektionen. Det berättar Dagens Nyheter.

  • Publicerad 16:28, 19 jun 2018

På gymnasieskolan på Löjtnantsgatan går 283 elever som nu kan stå utan skola till hösten. Detta efter att Skolinspektionen konstaterat ett flertal brister som skolan inte rättat till, trots att man delgavs ett vitesbeslut i december förra året. Något som DN var först att berätta.

– Hundra stockholmselever står i höst utan skola på grund av ett havererat fristående gymnasium. Oacceptabelt att sådant kan hända i Sverige. Oseriösa vinstjägare måste bort från skolväsendet, säger skolborgarrådet Olle Burell (S) till DN. 

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det är flera brister som fällt skolan. Bland annat har eleverna inte fått den undervisningstid som skollagen kräver och inspektionen konstaterar även att det inte funnits någon studiero på skolan.

Kommunen är skyldig att erbjuda de drabbade eleverna en plats på en annan skola. Skolan kan även överklaga, men då gäller Skolinspektionens linje tills något annat beslut tagit i domstol.

Enligt SVT så kommer skolan att överklaga beslutet.

– Vi har idag tagit del av beslutet och dess motivering och vi menar att Skolinspektionens drastiska åtgärd vilar på felaktiga grunder, säger Håkan Wallengren, gymnasiechef på skolans ägare Thorengruppen till SVT.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

"Jag hade handen på Eddie Vedders kuk lite för länge"

Nyheter Kändisfotografen från Söderort om rockvärldens största svin I tre decennier har han fotograferat rocken och dess kändisar i Stockholm. Nu släpper han boken "Let there be rock" med personliga favoriter, många som aldrig publicerats förr. Johan Bergmark...tisdag 20/11 20:00

Ny barbershop satsar på stjärnfylld gatufest

Nyheter "En fest för grannarna" – Kända artister väntas uppträda på bakgata på Kungsholmen En ny barbershop "för alla, inte bara hipsters" med kafé har öppnat på Kungsholmen. Nu planerar de bjuda alla nya grannar på stjärnspäckad gatufest med flera lokala aktörer och kända artister.tisdag 20/11 18:21