Skolan på Östermalm får underkänt på flera punkter och tvingas nu stänga. Foto: Johann Bernövall

Skolinspektionen stänger skola på Östermalm

Friskolan Thoren Innovation School Stockholm på Östermalm får underkänt av Skolinspektionen. Det berättar Dagens Nyheter.

  • Publicerad 16:28, 19 jun 2018

På gymnasieskolan på Löjtnantsgatan går 283 elever som nu kan stå utan skola till hösten. Detta efter att Skolinspektionen konstaterat ett flertal brister som skolan inte rättat till, trots att man delgavs ett vitesbeslut i december förra året. Något som DN var först att berätta.

– Hundra stockholmselever står i höst utan skola på grund av ett havererat fristående gymnasium. Oacceptabelt att sådant kan hända i Sverige. Oseriösa vinstjägare måste bort från skolväsendet, säger skolborgarrådet Olle Burell (S) till DN. 

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det är flera brister som fällt skolan. Bland annat har eleverna inte fått den undervisningstid som skollagen kräver och inspektionen konstaterar även att det inte funnits någon studiero på skolan.

Kommunen är skyldig att erbjuda de drabbade eleverna en plats på en annan skola. Skolan kan även överklaga, men då gäller Skolinspektionens linje tills något annat beslut tagit i domstol.

Enligt SVT så kommer skolan att överklaga beslutet.

– Vi har idag tagit del av beslutet och dess motivering och vi menar att Skolinspektionens drastiska åtgärd vilar på felaktiga grunder, säger Håkan Wallengren, gymnasiechef på skolans ägare Thorengruppen till SVT.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Omöjligt evakuera Citybanan utan rulltrappor

Nyheter Frågor och svar om haveriet på stationerna Stockholm City och Odenplan Varför bygger man en supermodern tåganläggning utan vanliga trappor? Och varför måste man stänga hela stationen när rulltrapporna inte fungerar. Vi frågade Trafikverket, som byggt de nya stationerna...tisdag 17/7 6:50

Då vet du att låten är en sommarplåga

Nyheter Expertens guide till musiken vi hatar att vi älskar Sommar, sol, och enerverande hitlåtar som vägrar lämna din hjärna i fred. Nu på lördag fixar Debaser en helkväll med rakt igenom sommarplågor. Kreddkänsliga personer varnas.måndag 16/7 21:15