Skapande. En miljon mer till skapande kulturaktiviteter för grundskoleelever i Vallentuna. Foto: Mostphotos

Skolorna i Vallentuna får dubbelt upp i kulturbidrag

Vallentuna har blivit beviljade två miljoner i bidrag till Skapande skola i år. Det är en ökning med cirka en miljon och innebär fler kulturaktiviteter för kommunens grundskoleelever.

  • Publicerad 16:45, 23 maj 2019

Inför varje nytt läsår delas det statliga bidraget Skapande skola ut till landets kommuner. Bidraget syftar till att främja kultur för barn och unga och går till kulturaktiviteter för grundskoleelever som ett komplement till skolans ordinarie kulturbudget.

I år får Vallentuna två miljoner kronor, vilket nästan är dubbelt så mycket som förra året.

– Det är verkligen roligt. Det är en jättefin möjlighet nu att med det utökade bidraget kunna erbjuda mer och fördjupande kulturupplevelser till våra barn och unga i Vallentuna, säger Kimberley Gustavsson, kulturproducent på verksamheten Skapande skola i Vallentuna.

Både i stan och i Vallentuna

Bidraget kan till exempel täcka kostnaden för föreställningar, workshops och utställningar –både på skolan, på Kulturhuset i Vallentuna och inne i stan.

Elever kan också få bidragspengar till att anordna egna kulturarrangemang, som fotoutställningar eller en dansföreställning till exempel.

Temat för Skapande skola nästa läsår kommer vara inblick och utblick och handla om "min plats i värden".

QUIZ: Hur bra koll har du på rondellerna i Norrort?

Nyheter ✓Platserna ✓Stilarna ✓Reglerna ✓Byggprojekten Ska du ut och köra i Norrortstrafiken kan du knappast undgå dem – rondellerna. Men vad har du lagt på minnet om dem? Minst fem rätt, annars får du ta bussen istället!fredag 14/6 16:59

Häng med en timme på playan i Näsaäng

Nyheter Vi tog tempen på Täbybadarna Häng på en timme på beachen! I vår artikelserie ”En timme i” hänger vi runt i en timme och fångar det som händer. Den här gången landade vi i Näsaäng och träffade badande barn och kitesurfare.fredag 14/6 16:53
Stockholm Direkt