Svävande. Såhär är det tänkt att den "svävande" paviljongen ska se ut. Foto: Skiss SISAB

Skolutbyggnad försenas efter överklagan

Utbyggnaden av Rödabergsskolan försenas. Orsaken är att det tillfälliga skolhus som skulle ha ställts dit under sommaren, har överklagats.

  • Publicerad 10:27, 11 jul 2018

Rödabergsskolan på Upplandsgatan ska, som vi har berättat tidigare, byggas ut från 660 elever till att rymma drygt 1000 elever och tanken var att starta det arbetet i höst. Men nu försenas tidplanen.

Anledningen är att någon har överklagat beslutet att ställa upp en tillfällig skolpaviljong vid skolan som ska användas för att evakuera elever under byggtiden. Det gör att allting förskjuts. Istället kan bygget dra igång tidigast våren 2019.  

Svävande paviljong

Paviljongen ska inte se ut som en vanlig byggnad på marken, utan ”sväva” i luften på ett högt stålfundament. Det här har alltså fått grannar i närheten att reagera.

”Nya” Rödabergsskolan får en ny fullstor idrottshall och den nya skolgården kommer att få ta en stor del av dagens Sankt Erikspark i anspråk. Den gamla idrottssalen rivs.

Det var tänkt att ha skolan klar för inflyttning hösten 2021 men nu är det oklart om man hinner det.

Rödabergsskolan får "svävande" paviljong

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

"Jag hade handen på Eddie Vedders kuk lite för länge"

Nyheter Kändisfotografen från Söderort om rockvärldens största svin I tre decennier har han fotograferat rocken och dess kändisar i Stockholm. Nu släpper han boken "Let there be rock" med personliga favoriter, många som aldrig publicerats förr. Johan Bergmark...tisdag 20/11 20:00

Ny barbershop satsar på stjärnfylld gatufest

Nyheter "En fest för grannarna" – Kända artister väntas uppträda på bakgata på Kungsholmen En ny barbershop "för alla, inte bara hipsters" med kafé har öppnat på Kungsholmen. Nu planerar de bjuda alla nya grannar på stjärnspäckad gatufest med flera lokala aktörer och kända artister.tisdag 20/11 18:21