Här på Sköndalsvägen blev Hasse Witten-Leo nästan påkörd. Nu vill han se farthinder på vägen. Foto: Läsarbild

Sköndalsbor rasar mot fortkörare vid förskola

En nära ögat-händelse fick en Sköndalsbo att reagera. Nu kräver han åtgärder mot fortkörare vid en förskola i stadsdelen.

  • Publicerad 20:00, 30 okt 2018

"Igår hände (nästan) det som inte får hända. På väg att korsa vägen utanför Förskolan Kakburken (Sköndalsvägen 44) är en bilist så ouppmärksam när jag ska passera på övergångsstället så hen snuddar mina kläder ute på själva vägen. Jag är tacksam att min fru med barnvagn och två små barn just passerat 30 sekunder tidigare."

Så skriver Hasse Witten-Leo till tidningen. Han menar att den obehagliga upplevelsen har som orsak att allt för få respekterar hastighetsbegränsningen på Sköndalsvägen i Sköndal, som är 30 kilometer i timmen.

– Alla kör alldeles för fort på den vägen, och folk pratar om det på gatan. När jag la upp vad som hänt i den lokala Facebookgruppen berättade flera att de anmält situationen till stadens tyck till-app, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Han hoppas nu att staden ska ta till sig av kritiken och sätta in farthinder eller liknande vid förskolan.

– Det måste göras något nu innan det värsta tänkbara händer, säger Hasse Witten-Leo.

Enligt Stockholms stad är det inte uteslutet med åtgärder på sträckan, men att det kommer att ske inom kort är inte realistiskt.

"Vi kommer att föreslå till trafiknämnden att 30 behålls utanför förskolan. Just nu håller vi på med att föreslå hastighetsgränser som kommer utredas för behovet av fysiska åtgärder så småningom. Planen är att presentera allt för nämnden under våren nästa år", skriver Erik Söderberg, pressansvarig på trafikkontoret .

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Så många har klagat på halkan i Stockholm

Nyheter Trafikkontoret överrösta med klagomål Sedan förra veckans ishalka har trafikkontoret tagit emot över 1 500 stycken klagomål.tisdag 22/1 16:30

Förskola på Årstafältet evakueras

Nyheter Sprängningar och giftiga ämnen tvingar 100 barn att flytta Nu är det klart att förskolebarnen på Årstafältet ska få flytta därifrån. I mars går flyttlasset för 100 barn och deras pedagoger.tisdag 22/1 16:23