Här på Sköndalsvägen blev Hasse Witten-Leo nästan påkörd. Nu vill han se farthinder på vägen. Foto: Läsarbild

Sköndalsbor rasar mot fortkörare vid förskola

En nära ögat-händelse fick en Sköndalsbo att reagera. Nu kräver han åtgärder mot fortkörare vid en förskola i stadsdelen.

  • Publicerad 20:00, 30 okt 2018

"Igår hände (nästan) det som inte får hända. På väg att korsa vägen utanför Förskolan Kakburken (Sköndalsvägen 44) är en bilist så ouppmärksam när jag ska passera på övergångsstället så hen snuddar mina kläder ute på själva vägen. Jag är tacksam att min fru med barnvagn och två små barn just passerat 30 sekunder tidigare."

Så skriver Hasse Witten-Leo till tidningen. Han menar att den obehagliga upplevelsen har som orsak att allt för få respekterar hastighetsbegränsningen på Sköndalsvägen i Sköndal, som är 30 kilometer i timmen.

– Alla kör alldeles för fort på den vägen, och folk pratar om det på gatan. När jag la upp vad som hänt i den lokala Facebookgruppen berättade flera att de anmält situationen till stadens tyck till-app, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Han hoppas nu att staden ska ta till sig av kritiken och sätta in farthinder eller liknande vid förskolan.

– Det måste göras något nu innan det värsta tänkbara händer, säger Hasse Witten-Leo.

Enligt Stockholms stad är det inte uteslutet med åtgärder på sträckan, men att det kommer att ske inom kort är inte realistiskt.

"Vi kommer att föreslå till trafiknämnden att 30 behålls utanför förskolan. Just nu håller vi på med att föreslå hastighetsgränser som kommer utredas för behovet av fysiska åtgärder så småningom. Planen är att presentera allt för nämnden under våren nästa år", skriver Erik Söderberg, pressansvarig på trafikkontoret .

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nytt promenadrekord i Stockholm

Nyheter ✓Kraftig ökning av folk som är ute och går ✓ Även stor ökning av cyklister Nya siffror från trafikkontoret visar att antalet personer som är ute och promenerar i Stockholm är högre än någonsin.söndag 21/4 9:00