Här på Sköndalsvägen blev Hasse Witten-Leo nästan påkörd. Nu vill han se farthinder på vägen. Foto: Läsarbild

Sköndalsbor rasar mot fortkörare vid förskola

En nära ögat-händelse fick en Sköndalsbo att reagera. Nu kräver han åtgärder mot fortkörare vid en förskola i stadsdelen.

  • Publicerad 20:00, 30 okt 2018

"Igår hände (nästan) det som inte får hända. På väg att korsa vägen utanför Förskolan Kakburken (Sköndalsvägen 44) är en bilist så ouppmärksam när jag ska passera på övergångsstället så hen snuddar mina kläder ute på själva vägen. Jag är tacksam att min fru med barnvagn och två små barn just passerat 30 sekunder tidigare."

Så skriver Hasse Witten-Leo till tidningen. Han menar att den obehagliga upplevelsen har som orsak att allt för få respekterar hastighetsbegränsningen på Sköndalsvägen i Sköndal, som är 30 kilometer i timmen.

– Alla kör alldeles för fort på den vägen, och folk pratar om det på gatan. När jag la upp vad som hänt i den lokala Facebookgruppen berättade flera att de anmält situationen till stadens tyck till-app, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Han hoppas nu att staden ska ta till sig av kritiken och sätta in farthinder eller liknande vid förskolan.

– Det måste göras något nu innan det värsta tänkbara händer, säger Hasse Witten-Leo.

Enligt Stockholms stad är det inte uteslutet med åtgärder på sträckan, men att det kommer att ske inom kort är inte realistiskt.

"Vi kommer att föreslå till trafiknämnden att 30 behålls utanför förskolan. Just nu håller vi på med att föreslå hastighetsgränser som kommer utredas för behovet av fysiska åtgärder så småningom. Planen är att presentera allt för nämnden under våren nästa år", skriver Erik Söderberg, pressansvarig på trafikkontoret .

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Cykelhjälmsfrågan ska utredas av staden

Nyheter S: "Absurt när politiker antyder att hjälm inte är viktigt" En skrivelse i trafiknämnden kräver att stadens förvaltningar och politiker ska ha en enad röst och vara ärliga med riskerna med att inte använda cykelhjälm.torsdag 15/11 13:06

Tuppen i Högdalen har slocknat för gott

Nyheter Centrumägaren om beslutet: "För dyrt" Skylten med tuppen i Högdalens centrum har varit släckt i tre år – och kommer förbli så. Varför? Den är för dyr i drift, och miljöovänlig, enligt centrumägaren.torsdag 15/11 11:39