Kritiska. Radhusgrannarna Nils Lundgren och Eva Folke tycker att bostäderna blir för höga. ”Självklart ska det byggas bostäder här, men ingreppet får inte bli för stort”, säger Eva.

Skönhetsrådet backar grannarna: Vårbergshusen blir för höga

Inte bara grannarna tycker att byggplanerna vid Söderholmsskolan är för höga. Även Skönhetsrådet har synpunkter på höjden på husen, som de tycker "innebär en ofördelaktig skalförskjutning".

  • Publicerad 13:37, 27 okt 2017

Förra veckan skrev vi om Vårbergsborna som protesterar mot bostadsplanerna nära Söderholmsskolan i Vårberg. På det som idag är Johannesdals bollplan planeras bostadsrätter, i tre till sju våningar höga hus. För högt, tycker grannarna.

"Vi var här först" – lägenheter bland Vårbergs radhus upprör

De backas av Stockholms skönhetsråd, som i sitt yttrande om planerna tycker att nya byggnader borde anpassas mer till den bebyggelse som redan finns i området. Hus på sex till sju våningar innebär "en ofördelaktig skalförskjutning", skriver rådet, som ställer sig negativa till förslaget.

Rådet är däremot positiva till de byggplaner som finns längs Vårbergsvägen, och de nya områdena Mälaräng i Bredäng och Skärholmsdalen mellan Skärholmen och Sätra.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.