Sköt mot buss efter bråk om betalning

En man i 20-årsåldern misshandlade på torsdagen en busschaufför och sköt sedan mot bussen efter en dispyt om betalningen. “Utanför bussen tar han fram en pistol och skjuter”, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen.

  • Publicerad 13:57, 14 sep 2017

Klockan 10.59 på torsdagen larmades polisen till en stillastående linjebuss i Vinsta i västra Stockholm efter att en busschaufför misshandlats av en resenär.

– Det var någon konflikt mellan en resenär och busschauffören angående betalningen. Det har till sist eskalerat och den här resenären har då slagit busschauffören, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

"Skjuter mot bussen"

Mannen ska sedan ha gått av och då dragit fram ett pistolliknande föremål och avlossat skott. Det ska bland annat ha blivit märken i dörren och ett fönster.

– Utanför bussen tar han fram en pistol och skjuter mot bussen. Patrullen säger att det sannolikt är ett luftvapen eftersom det inte är något genomslag. Det syns att det är ett hål i rutan men att det inte gått igenom, säger Eva Nilsson.

"Chockat på platsen"

Gärningsmannen, som har beskrivits vara i 20-årsåldern, uppges ha flytt springandes från platsen och polisen söker nu i området.

Inga personer ska ha skadats i samband med händelsen, som har rubricerats som olaga hot, skadegörelse, våld mot tjänsteman samt vapenbrott.

– Det är väl chockat på platsen förstås, med all rätt. Men det är inga skador vad jag vet. Busschauffören blir nu omhändertagen av sin arbetsgivare, säger Eva Nilsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.