Polis öppnade eld på E18 mellan Enköping och Grillby efter en biljakt. Tre ynglingar har gripits. Foto: Mostphotos

Skottlossning på E18 i Enköping

Tre ynglingar har gripits sedan polis jagat en stulen bil i Enköping på E18 under måndagskvällen. Två skott avlossades vid gripandet. – Polisen drog sitt tjänstevapen och sköt, säger vittnet Torbjörn Hansson till tidningen Aftonbladet.

  • Publicerad 21:38, 22 jan 2018

Dramat började när en polispatrull upptäckte ett stulet fordon i Västerås, men föraren av fordonet vägrade stanna. Poliserna tog då upp jakten på bilen och fick snart assistans från flera andra bilar.

Färden gick i riktning mot Stockholm.

– Det kom en vit bil och körde om mig på vänstersidan i extremt hög fart, sen kom polisen i lika hög hastighet, säger vittnet Torbjörn Hansson till Aftonbladet.

Vid Annelund kastades spikmattor ut, men den jagade bilen fortsatte på E18.

– Den stannar inte och det blir ett förföljande som sedan slutar strax öster om Enköping. Där har man använt en spikmatta för att få stopp på bilen. Tre personer är gripna, säger Linda Vinge, RLC-befäl, polisregion Mitt till AB.

Mellan Enköping och Grillby snurrade den stulna bilen.

Enligt vittnet avlossade en polis två skott då en av ynglingarna kom emot honom och vägrade lägga sig ner.

Inga personer ska ha kommit till skada.

De tre ynglingarna är misstänkta bland annat för tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Player's Inn rånat i natt

Nyheter Puben Player's Inn rånades i natt. Två män beväpnade med kniv bakband personalen och kom undan med en okänd summa pengar. – Jag är mest förbannad, säger pubägaren Anders Thool.fredag 25/5 10:24

Våldtog 11-åring i Enköping – döms i tingsrätten

Nyheter En man i 40-årsåldern dömdes idag, torsdag, i Uppsala tingsrätt till två år och tre månaders fängelse för våldtäkt mot barn.torsdag 24/5 15:33