Bred blandning. Dokumentären om Silvana Imam, den franska animerade filmen "Tavlan" och vampyrskräckisen "Låt den rätte komma in" är några av filmerna som visas på Skärisbiografen på söndag och måndag. Foto: Pressbilder/Arkivfoto

Skräckblandad förtjusning när Skärisbiografen firar höstlov

Under höstlovet blir det två dagars filmkavalkad när Skärholmens nya biograf har sina första visningar sedan premiären. Fem filmer med allt ifrån svenska skräckklassiker till bioaktuella dokumentären om Silvana Imam blir det.

  • Publicerad 09:56, 25 okt 2017

Nu är det dags för de första visningarna sedan invigningen av Skärisbiografen, den nya bion i Kulturhuset Stadsteatern Skärholmen. Under höstlovet visas film i dagarna två.

– Nu när hösten kommer behövs det mysiga och roliga aktiviter i mörkret. Därför vill vi visa upp en bred blandning av högkvalitativa filmer, för alla åldrar, säger Valentina Bender, projektledare för biografen.

Den lilla filmkavalkaden börjar på söndag med den animerade franska filmen Tavlan, följd av av bioaktuella dokumentären om rapparen Silvana Imam.

’’Jag vill inte ta något från orten’’

Dagen efter, måndag den 30 oktober, går i skräckens tema och inleds med filmen Rum 213, en skräckfilm om livet på kollo för de som är elva år och äldre.

– Det är så kul att kunna hitta bra skräckfilm för elvaåringar! Jag minns själv hur det var att gå på bio själv i den åldern. Att ta med sig en kompis och dela en stark bioupplevelse, som hänger kvar länge. Fast på ett bra sätt, det ska vara lite pirrigt, men inte för läskigt, säger Valentina Bender.

Dagens andra två filmer riktar sig till de som är lite äldre: den nutida klassikern Låt den rätte komma in och samhällssatiriska rysaren Get Out, som hade biopremiär tidigare i år.

Och mera film väntar längre fram i år.

– Det här är bara förpeppen! Snart släpper vi programmet för december och det kommer bli en riktig filmbonanza, säger Valentina Bender.

Ridån har gått upp för Skäris nya biograf

Snart öppnar Skärholmens nya biograf – med helt annat utbud än Heron city

Då visas filmerna:

Söndag 29 oktober:

12.15 – Tavlan

15.15 – Silvana – väck mig när ni vaknat

Måndag 30 oktober:

11.15 – Rum 213

15.15 – Låt den rätte komma in

18.15 – Get out

Kostnad: 50 kronor för alla filmer utom Get out, som kostar 100 kronor.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.