Skratt i Skattmansöbacken i sommar

Vinterkul på sommaren – det är precis vad Summer Snow Parks i Skattmansö handlar om. Här man ung som gammal åka slangåkning i backen, grässkidåkning, ha snöbollskrig, spela äventyrsgolf och mycket annat.

  • Publicerad 11:03, 29 jun 2017

Naturen i Skattmansö, utanför Enköping, är spektakulär, vare sig man besöker under vinter eller sommar. Under sommarhalvåret står backarna och vidderna gröna och blomstrande.
– Det är en vacker plats och jag föll direkt för backen här. Skattmansö är en perfekt plats för mitt Summer Snow Parks, säger Johan Sterne som driver upplevelsecentret under sommaren.

Utför i plastbackar

Johan som kommer från Järfälla, har en stor passion för utförsåkning. Han har länge tyckt att skidsäsongen i Sverige är alltför kort. Glädjen var därför stor när han upptäckte sommarskidåkning i platsbacke. Efter en resa söderöver i Europa och provkörning av sommarskidåkning i platsbacke så började Johan planera.

– Upplevelsen var verkligen lik vinterskidåkning och jag kände att det var dags att introducera sommarskidåkning i Sverige, säger Johan.
Det finns idag två nedfarter i plastbackar som framför allt används för att åka slangåkning.

– Det är väldigt uppskattat av våra besökare, framför allt av våra yngre besökare men likväl av våra äldre, säger han och ler.

Grässkidor

Vad gäller skidåkningen så hoppas Johan få till stånd grässkidåkning i de stora backarna.

– Jag har redan åtta par skidor och liftar finns ju redan på plats. Länsstyrelsen ska komma ut och se över backarna och diskutera den eventuellt nya aktiviteten, säger Johan.

Grässkidåkning har blivit en allt större sport som det anordnas VM i.

– Det går riktigt fort i gräspistarna och är så roligt, säger Johan entusiastiskt.
Intresset för Summer Snow Parks har vuxit sedan starten den 1 juli förra året.

Fotbollsbiljard

Många barnfamiljer besöker parken och här anordnas även barnkalas.

– Det finns mycket att göra här: utöver slangåkning och sommarskidor finns det hoppborg och möjlighet till snöbollskrig med tygbollar för de mindre. Här finns Arenan där man kan skjuta skumpilar, curling, beachvolleyboll, skjuta pilbåge och spela frisbeegolf. Nytt för i år är fotbollsbiljard, berättar Johan.

Något i magen?

Nog finns det massor att göra i Summer Snow Park och när man blir hungrig och törstig finns här även en kafeteria.

– Här kan man köpa både mat och dryck, fika, glass och godis. Och vill man hellre ta med matsäck går det också bra, säger Johan.

Johan jobbar som projektledare och styr själv över sitt arbete. Han har planer att utveckla verksamheten i Skattmansö och inväntar med spänning svar om grässkidåkningen.

– Kunde jag, skulle jag jobba heltid med det här. Det är sådan glädje! Nu hoppas jag att vi får en fin sommar med mycket skratt här i parken.

Det kan man göra på Summer Snow Parks

Snöbollskrig.

 Slangåkning.

 Sommarskidor.

 Hoppborg.

 Skjuta skumpilar.

 Curling.

 Beachvolleyboll.

 Pilbåge.

 Frisbeegolf.

 Fotbollsbiljard

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19