Inställt. Det blev inget skridskodisco på Kärrtorps IP. Foto: Jesper Frisk

Skridskodiscot ställdes in efter tabben

Bara en timme i förväg meddelades allmänheten att lördagens skridskodisco på Kärrtorp IP inte skulle bli av.

  • Publicerad 16:31, 8 jan 2018

I lördags skulle Hammarby Ishockey arrangera årets första skridskodisco på Kärrtorps IP. Evenemanget, med musik, skridskoåkning och grillning, skulle ägt rum mellan klockan 18 och 21.

Men strax innan klockan 17 meddelade klubben på Facebook att skridskodiscot uteblev: "Hej! Tyvärr stänger idrottsförvaltningen hela IP idag kl 17 så inget skridskodisco ikväll".

Detta möttes under kvällen av kritiska Facebook-kommentarer, till exempel: "Fullt med familjer som inte nåtts av detta och besvikna barn. Trist med så kort framförhållning" och "Vi åkte tyvärr med tron om att det var som sagts".

På allahelgonadagen, annandag jul, nyårsafton och trettondagen har stadens idrottsplatser bara öppet till klockan 16. Normalt sett har bokningsbara ishallar, som Kärrtorps IP, öppet till klockan 21 på lördagar och klockan 23 övriga dagar.

– Så har det varit hur länge som helst, säger Lasse Johansson, bokningskoordinator på idrottsförvaltningen, och fortsätter:

– Men eftersom trettondagen är flytande, och kan infalla på vilken veckodag som helst, kan det vara att man inte tänkt på att det var på en lördag i år.

Idrottsförvaltningen ser emellertid över dessa öppettider nu och troligen kommer tiderna bli mer generösa, berättar han.

– Det kan bli möjligt i och med att fler och fler av våra idrottsplatsarbetare jobbar skift. Men det kommer inte bli till nästa år. Sådana förändringar måste upp i nämnden så det tar lite tid.

StockholmDirekt har sökt Hammarby Ishockey.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här byggs det flest hyresrätter i länet

Bostad ✓Hela listan – kommun för kommun ✓De bygger inga alls Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...onsdag 20/6 6:50

SL-kortet gäller inte på båtar till skärgården

Nyheter Därför ändras reglerna lagom till sommaren Sedan årsskiftet har det varit möjligt för resenärer att använda SL:s periodkort även på Waxholmsbåtarna. Men sommartid är det andra regler som gäller.tisdag 19/6 21:00