En kvinna född på 1990-talet har dömts för försök till rån på Ica Västerleden som begicks för ett knappt år sedan. Foto: Mostphotos

Skyddstillsyn efter rånförsök mot Ica Västerleden

En kvinna född på 1990-talet försökte i april i fjol råna Ica Västerleden. Hon fick inga pengar och snattade i stället godis. Kvinnan har av Uppsala tingsrätt dömts till skyddstillsyn.

  • Publicerad 16:56, 6 mar 2017

Kvinnan hade tagit med sig en kniv hemifrån. För att få uppmärksamhet kastade hon två glasflaskor i golvet.

Hon tog godis från godishyllan och gick sedan fram till kassörskan och sa "Öppna kassan", samtidigt som hon visade den kniv hon hade med sig.

Kassörskan svarade att hon inte hade några pengar.

Sedan kvinnan som nu dömts konstaterat att hon inte skulle få mer pengar tog hon ytterligare lite godis och gick ut från affären där hon kastade sin kniv.

En man sprang då ikapp henne och höll fast henne tills polisen kom.

Kvinnan har själv hävdat att hon mådde psykiskt dåligt och ville dra till sig uppmärksamhet för att få hjälp och vård.

Hon har av Uppsala tingsrätt dömts till skyddstillsyn och att betala skadestånd till den utsatta kassörskan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kraftig brand i lägenhet i Enögla

Nyheter En lägenhet totalförstördes vid en brand under tisdagskvällen. – Det var en mycket kraftig brand som vi ändå kunde släcka snabbt, säger räddningsledaren Hans Granholm.tisdag 19/6 20:42