Foto: Polisen Södermalm

Skylt ska sätta stopp för parkour – "Känns väldigt Södermalm" enligt polisen

Södermalmspolisen känner sin stadsdel. På sitt Instagram-konto la de upp en bild på en, enligt de själva, typiskt Södermalmsk stopp-skylt.

  • Publicerad 11:36, 10 nov 2015

Skylten, som inte är ditsatt av polisen, är en vädjan om att inte utföra parkour på gården. Polisen upptäckte skylten och la ut en bild på sin instagram med texten "Lite väl mycket Södermalm över denna skylt".

Varför är den här skylten typisk för Södermalm?

– Vad ska man säga, den är lite udda. Det är väl inte direkt vanligt att någon sätter upp skyltar för parkour. Det känns väldigt Södermalm med ett udda sorts problem, säger Viktor Adolphsson, yttre befäl på Södermalm.

Men det verkar inte vara något särskilt utbrett problem i stadsdelen. Åtminstone har de inte sett till den här typen av skyltar på andra platser på Södermalm.

– Nej faktiskt inte, det är bara den här vi har sett.

Men de som hoppar runt kring betongen behöver inte vara allt för oroliga. Polisen kommer inte ta krafttag mot parkour-utövare, åtminstone inte nu.

– Vi kan säga såhär, vi kommer inte sätta igång en parkourinsats, klargör Viktor Adolphsson.

Vad är parkour?

Parkour är en träningsmetod som går ut på att träna kroppen genom att ta sig förbi hinder som man hittar i naturen och i stadsmiljöer.

Det kräver både fysisk och mental styrka hos utövaren.

Man tar sig från plats A till plats B med endast kroppen som redskap. Det kan handla om att hoppa över betongklossar, balansera på räcken eller springa på väggar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.