Borta. Under våren har reklamskyltar utan bygglov suttit i Ekerö centrum. Nu är de borttagna. Foto: Jonas Månsson

Skyltar utan bygglov - ingen påföljd

Utan bygglov satt elektroniska rekalmskyltar i Ekerö centrum. Förra veckan skulle ärendet upp i byggnadsnämnden. När de plockades bort lades ärendet ner.

  • Publicerad 11:00, 26 jun 2018

Under våren har Mälaröbor uppmärksammat de elektroniska reklamskyltar som har suttit uppe i Ekerö centrum.

I maj skrev Mälarö Tidning om ärendet sedan centrumbesökare reagerat på att en av skyltarna satts precis ovanför en bänk som inte kunde användas fullt ut. Orsaken var att skyltens kant blockerade delar av ryggstödet.

►LÄS ÄVEN: Elektroniska skyltar saknar bygglov

Några dagar senare flyttades bänken några meter åt sidan. Det motiverade fastighetsägaren med att bänken stod i vägen för skylten.  

Även vid Ica-butiken har det suttit två likande skyltar. Ingen av de tre skyltarna har haft bygglov, något som krävs.

Förra veckan skulle ärendet upp i Ekerö kommuns byggnadsnämnd. De skulle ta beslut om någon sanktionsavgift skulle tas ut.

►LÄS ÄVEN: Olika syn på ansvar för bygglov

Så blev det dock inte. Anledningen var att skyltarna hade tagits ner innan nämndens sammanträde.

Det innebär att ärendet läggs ner.

Mälarö Tidning har upprepade gånger sökt Magnus Löfgren, från fastighetsägaren Elisby invest, för en kommentar. Han har dock inte gått att nå.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Niklas fick åtalsbesked av journalist

Nyheter Han hjälpte polisen att ta fast dieseltjuvar. Men nu åtalas Helgöbon Niklas Krämer. Det fick han dock inte reda på förrän en journalist ringde.onsdag 26/9 9:30

Krönika: Vem får äran att lägga det politiska pusslet?

Krönika Ekerö kommuns politiska styre är ännu väldigt oklart. Åtminstone exakt just nu. Ända sedan valnatten har ett gäng frågor gnagt i våra huvuden. Hur länge, noggrant och metodiskt kommer Liberalerna att...måndag 24/9 16:27

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter