Skylten som ska locka till sväng

Den lilla flickan vid Mälaren är ett minne blott. Snart gäller det även skylten i blått. Hamnmagasinet ska locka bilisterna att köra in i Enköping.

  • Publicerad 08:48, 30 jun 2017

Att städer skyltar med sin närvaro längs motorvägarna är standard. Enköping är givetvis inget undantag. Under en längre tid har en ung flicka med blicken riktad ut mot Mälaren fått symbolisera att de som färdas längs till exempel E18 nu har nått Sveriges närmaste stad. Nyligen försvann skylten dock och ersattes av en annan, en blå med gul text.

– Det är den äldre skylten som sitter uppe nu. Den kommer att plockas ner snart och bytas ut, berättar Caroline Westerberg, marknadsstrateg hos kommunen.

Under närmare ett års tid har kommunen arbetat med en mängd olika grupper för att ta fram en ny varumärkesplattform för Enköpings kommun. Detta för att tydligare kunna marknadsföra kommunen.

– I det arbetet har jag anordnat ett flertal workshops med bland annat gymnasieelever. Infartsskyltarna är en del av det varumärkesarbetet, förklarar Caroline Westerberg.

Det kommer att bli fyra infartsskyltar. På E18, från båda hållen, och på väg 70. Redan nu kan man se den nya skylten som sitter uppe vid riksväg 55 från Uppsalahållet och motivet är alltså hamnen och Hamnmagasinet.

– Vi vill visa upp Enköping stad och vad det är som erbjuds. Vi vill locka folk att köra in i staden, säger Westerberg.

Exakt när de nya skyltarna kommer upp vid E18 är inte helt klart.

– Det är lite väderberoende bland annat, men det ska ske inom de närmaste två veckorna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19