Tryckfelsnisse. En av tre skyltar visar det rätta namnet på gatan i Mälarhöjden. Foto: Anders Engström

Skylthaveri på gata i Mälarhöjden

Hjortsbergsvägen, Hjortbersvägen eller Hjortbergsvägen? Tre skyltar, tre stavningar, en och samma gata. Nu ska slarvfelen i Mälarhöjden rättas till.

  • Publicerad 13:10, 27 jan 2020

Man kan fråga sig om någon var full på jobbet eller om det bara gick lite för snabbt när gatuskyltarna sattes upp på Hjortsbergsvägen. Ja, så heter gatan, konstaterar Kristian Rosengren, på stadens namnberedning.

Men på gatuskyltarna längs den 400 meter långa gatan, som går mellan Axelsberg och Mälarhöjden, spretar stavningen. Mälarhöjdsbon Anders Engström hajade till när han på sin promenad upptäckte hur utbredd skyltförvirringen var.

– Jag visste att det fanns två olika stavningar. Så när vi gick en promenad häromdagen upptäckte jag att det fanns ytterligare en stavning, då var jag ju tvungen att ta foton, säger Anders Engström.

Skyltar ska korrigeras

Han tycker inte att gatans namn kan anses vara särskilt svårstavat utan tror helt enkelt att någon har glömt att kolla skyltarna när de kom från tillverkaren.

– Nu måste de väl göra nya skyltar på vår bekostnad. Och någon måste ju byta ut de felaktiga antar jag. Det känns som en lite onödig kostnad, säger Anders Engström.

På trafikkontoret, som ansvarar för skyltarna, kan man inte svara på vad som har gått snett på Hjortsbergsvägen, utan man konstaterar kort och gott att “det har blivit en felstavning”. “Vi ser till att skyltarna korrigeras” skriver Maria Berger, ingenjör på trafikkontoret om misstaget.