NYTT. SL har beslutat om två nya busslinjer, bland annat en från Kungsholmen. Foto: Linda Gren

SL beslutar: Ny busslinje till Kungsholmen

Kungsholmen får en ny busslinje till Nacka, via Södermalm. I december ska den nya linjen starta.

  • Publicerad 15:10, 4 okt 2018

SL har gått så bra ekonomiskt i år så att nu ska runt 100 miljoner spenderas på att förbättra kollektivtrafiken. Bland annat har man tidigare öppnat upp fler tunnelbaneuppgångar, som stängdes för några år sedan då det var kärvare tider.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nu är det klart att man satsar på två nya linjer från den 9 december, varav en på Kungsholmen. Linje 405 ska köras mellan Moa Martinsons Torg via Södermalm till Nacka. Bussen ska ha 10-minuterstrafik i rusning och däremellan 20-minuterstrafik.

Hållplatserna blir: Moa Martinssons torg, Mariebergsgatan, Västerbroplan, Londonviadukten, Sickla bro, Nacka forum och Ektorp C.

Den andra linjen är 484 mellan Mölnvik och Sickla udde.

Linjerna kommer vara på försök under ett halvår för att sedan utvärderas.

– Det finns en del utmaningar för de här sträckorna, det är mycket arbeten och trafik, så vi ska utvärdera det sedan för att se hur det funkar, säger Christian Hoffman, presskommunikatör på SL.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Rådet från polisen idag – åk inte bil

Nyheter "Mycket svårt att ta sig fram" Under dagen blir det stundtals rejält rörigt inne i centrala Stockholm. Polisen uppmanar nu alla som kan att lämna bilen hemma.måndag 10/12 6:50

Här kan du fira lucia i Stockholm

Nyheter STOR LISTA: Luciatåg och andra lussefiranden i hela stan Den 13 december och dagarna kring lucia fylls Stockholms kyrkor av stämningsfulla luciafiranden. För den som vill se någonting annat är det klassiska luciatåget bjuds både soul och simning. Vi bjuder...söndag 9/12 8:50