NYTT. SL har beslutat om två nya busslinjer, bland annat en från Kungsholmen. Foto: Linda Gren

SL beslutar: Ny busslinje till Kungsholmen

Kungsholmen får en ny busslinje till Nacka, via Södermalm. I december ska den nya linjen starta.

  • Publicerad 15:10, 4 okt 2018

SL har gått så bra ekonomiskt i år så att nu ska runt 100 miljoner spenderas på att förbättra kollektivtrafiken. Bland annat har man tidigare öppnat upp fler tunnelbaneuppgångar, som stängdes för några år sedan då det var kärvare tider.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nu är det klart att man satsar på två nya linjer från den 9 december, varav en på Kungsholmen. Linje 405 ska köras mellan Moa Martinsons Torg via Södermalm till Nacka. Bussen ska ha 10-minuterstrafik i rusning och däremellan 20-minuterstrafik.

Hållplatserna blir: Moa Martinssons torg, Mariebergsgatan, Västerbroplan, Londonviadukten, Sickla bro, Nacka forum och Ektorp C.

Den andra linjen är 484 mellan Mölnvik och Sickla udde.

Linjerna kommer vara på försök under ett halvår för att sedan utvärderas.

– Det finns en del utmaningar för de här sträckorna, det är mycket arbeten och trafik, så vi ska utvärdera det sedan för att se hur det funkar, säger Christian Hoffman, presskommunikatör på SL.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Tre skadade efter vansinnesfärd i innerstan

Nyheter Drograttfylla misstänks ligga bakom olyckan Efter en trafikolycka på Hornsgatan på Södermalm har tre personer förts till sjukhus. En misstänkt drograttfull kvinna ska ha kört in i en husfasad, rapporterar Aftonbladet.onsdag 17/10 19:10

Pekka Heinos klagomål stoppar kyrkklockor

Nyheter Tv-kändisen: "Tystnad är en bristvara i Stockholm" TV-kändisen Pekka Heino tröttnade på störande kyrkklockor. Ett bostadsklagomål senare så har grannkyrkan nu begränsat antalet ringningar.onsdag 17/10 18:42