Polis och brandkår larmades till Viksjöleden vid 14.05 på onsdagen. Foto: Leif OLdenburg

SL-buss brann i Jakobsberg

Polis och räddningstjänst har larmats till Viksjöleden i Jakobsberg där en buss brunnit. Inga passagerare ska ha varit ombord och enligt polisens nuvarande uppgifter är föraren oskadd.

  • Publicerad 14:36, 22 maj 2019

Klockan 14.05 på onsdagen fick polisen larm om att en buss på Viksjöleden, i höjd med Jakobsbergs pendeltågsstation börjat brinna.

– Det är en buss i kollektivtrafiken som har börjat brinna på Viksjöleden. Vi har fått veta att det inte fanns några passagerare på bussen när den startade. Föraren var där, och enligt initiala uppgifter ska personen vara oskadd. Även räddningstjänst är på plats för att släcka branden, och polisen har stängt av trafiken medan de arbetar, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Strax innan 14.30 anlände brandförsvaret till platsen.

– Vi vet ingenting i nuläget, om det är en brand eller något annat. Vi har precis kommit fram till platsen och inte fått reda på någon prognos. Vi har haft lite svårt att komma fram för att vi har så mycket att göra just nu, säger Peter Lindgren, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Vid 14.30 ska branden ha släckts, skriver polisen på sin hemsida.

Busslinjerna 567, 547, 544, 542, 560 och 567 passerar inte hållplatsen Drabantvägen i någon av riktningarna på grund av branden. Någon prognos för när trafiken kan rulla som vanligt finns inte i nuläget, skriver SL på sin hemsida.

Stockholm Direkt