Rulltrappan vid tvärbanan på Gullmarsplan knasar. Foto: Sacharias Källdén

SL: Därför står rulltrappan i Gullmarsplan still

Läsare har reagerat på att rulltrappan upp från tvärbanan stått still i ett halvår. Nu svarar SL att rulltrappan är avstängd av säkerhetsskäl.

  • Publicerad 11:21, 1 nov 2018

StockholmDirekt har tidigare rapporterat om att rulltrappan upp till bussterminalen vid Gullmarsplan ofta står still.

I samband med den artikeln hörde läsare av sig till StockholmDirekt och nu vill de veta varför rulltrappan vid tvärbanan i Gullmarsplan stått still så länge.

En läsare skriver "Rulltrappan från tvärbanan då? Den har väl stått still i halvåret nu. What's the excuse for not rolling?"

SL-dilemma bakom avstängd rulltrappa

Christian Hoffmann som är presskommunikatör på SL meddelar att rulltrappan varit stängd för reparation i två omgångar sedan augusti och varit igång en kort tid däremellan.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

I samband med teknikernas felsökning upptäcktes att vissa komponenter behöver bytas ut. Därför är rulltrappan avstängd tills vidare av säkerhetsskäl.

– Vi väntar på reservdelar och har tyvärr ingen prognos på när rulltrappan kan gå igen. När delarna är utbytta kommer vi starta rulltrappan, säger Christian Hoffmann.

SL meddelar att det under året kommit in 37 felanmälningar på rulltrappan som går upp från tvärbanan till ankomsthallen i Gullmarsplan.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

SL:s besked: Då kan Stockholm city öppna igen

Nyheter Ny prognos efter trasiga rulltrappor för pendeltågen i södergående riktning Inga södergående tåg har kunnat stanna vid Stockholm city under dagen på grund av trasiga rulltrappor.måndag 25/3 19:15

De vill få fler tjejer att plugga teknik

Nyheter Vill bryta normer meed Instagramkonto: "Vi behövs!" Få kvinnor jobbar med teknik. Elin och Daphne vill krossa normerna så att fler tjejer väljer att hoppa på tekniktåget redan i gymnasiet. "Vuxna tycker alltid att jag är häftig som pluggar teknik och...måndag 25/3 14:14