Avstängd rulltrapp. Gullmarsplan är Stockholms tredje största kollektivtrafikknutpunkt, med 79 500 påstigande resenärer en vanlig vardag. Foto: Elin Jonsson

SL-dilemma bakom avstängd rulltrappa

Resenärer har hört av sig om "rulltrappan som alltid är avstängd" vid bussterminalen i Gullmarsplan.

  • Publicerad 06:50, 23 okt 2018

Resenärer har i ilska hört av sig till StockholmDirekt om rulltrappan i Gullmarsplan som "alltid" är avstängd. Klagomålen gäller rulltrappan som ligger i biljetthallen i Gullmarsplan. Den som tar resenärerna upp till bussterminalen vid Gullmarsplan.

Christian Hoffmann, presskommunikatör på SL, berättar att rulltrappan felanmälts 13 gånger hittills i år. Det är i sig inte så anmärkningsvärt, enligt SL.

Följ med in i södra Stockholms nya skrytbygge

– Det som är lite speciellt med rulltrappan är att man behövt gå igenom blomsterbutiken för att komma in i maskinrummet, vilket innebär att rulltrappan bara kunnat återställas under tider som butiken varit öppen. Det kan ha inneburit att rulltrappan stått still lite längre än normalt under de tider som butiken varit stängd, säger Christian Hoffmann.

Arbetsområde inne på stationen

Vidare berättar Christian Hoffmann att förberedelserna för att bygga ut tunnelbanans blå linje i Söderort har kommit igång, vilket innebär att delar av biljetthallen nu blivit arbetsområde.

– Därför har man bytt lås till alla dörrar inom området, bland annat till rulltrappans teknikrum. Vi håller på att ordna fram nycklar till rulltrappsteknikerna så att de kommer in i teknikrummet och kan återställa rulltrappan, säger Christian Hoffmann.

Duvor fortsätter ställa till det på Gullmarsplan

– På längre sikt kommer teknikrummet få en mer normal lösning med egen ingång. Under tiden hänvisar vi till övriga hissar och rulltrappor upp till busstorget, säger han.

Felanmäld. Rulltrappan vid Gullmars som blivit felanmäld 13 gånger i år. Foto: Elin Jonsson

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

De ska hjälpa Stockholms par till bättre sexliv

Nyheter Här öppnar stadens första familjerådgivning med fokus på liggandet Stress, skärmar och storstadshets skjuter stockholmarnas sexlust i sank. Nu satsar RFSU på stadens första familjerådgivning med fokus på liggandet – både det ovanliga och vanliga.lördag 23/3 20:00

Nu våras det för loppisarna i Söderort

Nyheter STOR LISTA: Loppmarknaderna du inte vill missa Det våras för loppisarna – framförallt i Söderort. Här är ett gäng fyndtillfällen du inte vill missa.lördag 23/3 9:00