Avstängd rulltrapp. Gullmarsplan är Stockholms tredje största kollektivtrafikknutpunkt, med 79 500 påstigande resenärer en vanlig vardag. Foto: Elin Jonsson

SL-dilemma bakom avstängd rulltrappa

Resenärer har hört av sig om "rulltrappan som alltid är avstängd" vid bussterminalen i Gullmarsplan.

  • Publicerad 06:50, 23 okt 2018

Resenärer har i ilska hört av sig till StockholmDirekt om rulltrappan i Gullmarsplan som "alltid" är avstängd. Klagomålen gäller rulltrappan som ligger i biljetthallen i Gullmarsplan. Den som tar resenärerna upp till bussterminalen vid Gullmarsplan.

Christian Hoffmann, presskommunikatör på SL, berättar att rulltrappan felanmälts 13 gånger hittills i år. Det är i sig inte så anmärkningsvärt, enligt SL.

Följ med in i södra Stockholms nya skrytbygge

– Det som är lite speciellt med rulltrappan är att man behövt gå igenom blomsterbutiken för att komma in i maskinrummet, vilket innebär att rulltrappan bara kunnat återställas under tider som butiken varit öppen. Det kan ha inneburit att rulltrappan stått still lite längre än normalt under de tider som butiken varit stängd, säger Christian Hoffmann.

Arbetsområde inne på stationen

Vidare berättar Christian Hoffmann att förberedelserna för att bygga ut tunnelbanans blå linje i Söderort har kommit igång, vilket innebär att delar av biljetthallen nu blivit arbetsområde.

– Därför har man bytt lås till alla dörrar inom området, bland annat till rulltrappans teknikrum. Vi håller på att ordna fram nycklar till rulltrappsteknikerna så att de kommer in i teknikrummet och kan återställa rulltrappan, säger Christian Hoffmann.

Duvor fortsätter ställa till det på Gullmarsplan

– På längre sikt kommer teknikrummet få en mer normal lösning med egen ingång. Under tiden hänvisar vi till övriga hissar och rulltrappor upp till busstorget, säger han.

Felanmäld. Rulltrappan vid Gullmars som blivit felanmäld 13 gånger i år. Foto: Elin Jonsson

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

"Jag hade handen på Eddie Vedders kuk lite för länge"

Nyheter Kändisfotografen från Söderort om rockvärldens största svin I tre decennier har han fotograferat rocken och dess kändisar i Stockholm. Nu släpper han boken "Let there be rock" med personliga favoriter, många som aldrig publicerats förr. Johan Bergmark...tisdag 20/11 20:00

Beskedet: Förskola i Örby byggs ut

Nyheter Åtta års väntan kan snart vara över Förskolan Skogsbacken på Ripsavägen i Örby byggs ut. Planer för det har funnits ända sedan 2010, och nu ger stadens tjänstemän tummen upp till det senaste förslaget.tisdag 20/11 16:58