Fridhemsplan. Källsortering finns i dag vid Fridhemsplan men kommer nästa år att finnas på fler stationer. Foto: Mimmi Epstein

SL får mer källsortering i tunnelbanan

Nästa år blir det möjligt att källsortera vid fler tunnelbanestationer.

  • Publicerad 09:54, 7 nov 2018

I dag kan man källsortera i liten skala vid t-banestationen Fridhemsplan. Men nästa år kommer det att bli möjligt vid fler stationer. Det är klart efter förhandlingar om landstingets budget för 2019 som beslutas den 11 och 12 december av landstingsfullmäktige.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Exakt vilka stationer är inte bestämt, men det gäller 3-5 av de mest trafikerade. Källsorteringskärlen kommer att finnas på tunnelbanans perronger eller vid ingångarna.

– Vi blir alltmer vana att återvinna, inte bara hemma. Många köpcentrum ger möjlighet att källsortera och så vill vi att det blir även i kollektivtrafiken, säger Tomas Eriksson (MP), miljö- och kollektivtrafiklandstingsråd.

MP vill ha källsortering i tunnelbanan

De blågröna partierna är också överens om att utveckla mer service på stationerna. Till exempel kan det bli kiosker på lämpliga perronger.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Cykelhjälmsfrågan ska utredas av staden

Nyheter S: "Absurt när politiker antyder att hjälm inte är viktigt" En skrivelse i trafiknämnden kräver att stadens förvaltningar och politiker ska ha en enad röst och vara ärliga med riskerna med att inte använda cykelhjälm.torsdag 15/11 13:06

Djurgården startar skridskoskola för barn

Nyheter Bandysektionen ska bygga upp egen ungdomsverksamhet Under tio lördagar bjuder Djurgårdens IF:s bandysektion in till skridskoskola på Östermalms IP.torsdag 15/11 12:17