Samira 26, försöker ta sig hem till Huddinge. "Det känns som att de luras, jag tror inte det är signalfel längre. Jag så trött och vill hem efter en lång dag i skolan", säger hon. Foto: Elin Jonsson

SL-kaos: Trafiken igång efter signalfel – följdförseningar på alla linjer

Flera signalfel orsakar stopp och förseningar på samtliga pendeltågslinjer på fredagseftermiddagen.

  • Publicerad 14:34, 9 nov 2018

Det är linjerna 40, 41 och 42 mellan Märsta/Uppsala och Södertälje som påverkas av signalfelet. Just nu är det helt stopp i trafiken.

"Felavhjälpare är på plats sedan kl. 13:40 och prognos saknas på när felet är avhjälpt", skriver SL på sin hemsida.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Man hänvisar till SL-appen för den som behöver hitta alternativa färdvägar. Även SJ:s pendeltåg mot Uppsala är påverkade.

UPPDATERING 15.25

Ett nytt signalfel har uppstått vid Årstabergs station. Felet ska vara "omfattande"; rapporterar SL. Det påverkar alla pendeltågslinjer och även för detta fel saknas en prognos för när det kommer vara åtgärdat.

UPPDATERING 16.23

På plats på station Stockholms City är stämningen uppgiven även om tågen "går sporadiskt" enligt en stationsvärd. Man uppmanar dock samtliga att ta buss eller tunnelbana om möjligt.

– Vi har tagit oss hit hela vägen från Älvsjö eftersom att det var stopp i Årstadal men nu går inte tågen här heller. I Älvsjö fick vi info om att ta oss till T-centralen, men det här går ju inte, säger en resenär till StockholmDirekt.

– Det här är förjävligt och det har hållit på sedan klockan tre. Signalfel, vad är det ens? Fruktansvärt, säger en annan resenär som försöker ta sig till Södertälje.

UPPDATERING 17.22

Enligt SL:s hemsida är trafiken åter igång vid Årstaberg sedan kl. 16:43 men det är följdförseningar för alla pendeltågslinjer. Ersättningsbussar är insatta mellan Telefonplan-Älvsjö samt Västerhaninge.

Fredagsstrul. Den som ska ta pendeln i Stockholm bör tänka om. Foto: Elin Jonsson