Waxholmsbåt. Under högsäsong gäller inte SL-kortet på Waxholmsbolagets båtar. Foto: Waxholmsbolaget

SL-kortet gäller inte på båtar till skärgården

Sedan årsskiftet har det varit möjligt för resenärer att använda SL:s periodkort även på Waxholmsbåtarna. Men sommartid är det andra regler som gäller.

  • Publicerad 21:00, 19 jun 2018

Mellan 30 april och 2 september duger inte längre SL:s kort på Waxholmsbåtarna. Skärgårdslandstingsrådet Gustav Hemming (C) förklarar varför.

– Under sommaren är det redan ganska fullt i skärgården. Syftet med reformen är att använda fartygen mer effektivt, skapa underlag för båtpendling och stärka utvecklingen av skärgården under delar av året då underlaget för restauranger och andra verksamheter är lägre, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hur det kommer bli nästa år är ännu oklart, men Gustav Henning är försiktigt positiv inför att reformen kommer att upprepas.

– Jag hoppas det. Vi tror på idén och vill stärka året runt-utvecklingen i skärgården. Vårens resultat ser väldigt positivt ut och blir det lika starkt i höst kommer vi slåss för det. Slår reformen väl ut blir det ett historiskt steg för att stärka utvecklingen i skärgården.

Men det finns ingen chans att SL-kortet gäller även under sommaren 2019?

– Jag tror det blir svårt att erbjuda det sommartid. Då krävs till exempel inköp av nya båtar vilket gör att prislappen blir en helt annan. Så det är nog ingenting som är aktuellt i närtid, säger Gustav Hemming.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.