Gullmarsplan har länge plågats av en tråkig lukt. Kan det vara över nu? Foto: Karoline Montero Araya

SL: Nu SKA bajslukten på Gullmars försvinna – på riktigt

Först var det en fettavskiljare som inte funkade – sen en avloppspump som strejkade. Men nu tror sig SL ha löst luktproblemet på Gullmarsplan.

  • Publicerad 15:30, 13 jun 2017

Nu hoppas vi att pumparna håller och att det inte ska lukta mer. Det har varit en tråkig långbänk det här.

Turerna kring den påträngande lukten på Gullmarsplan har varit många.

Senast vi skrev om saken var i början av maj. Då riktade ägaren till restaurang Trafiket, vid ankomsthallen, kritik mot SL och menade att de skyllde lukten på restaurangens fettavskiljare, som gör att fett inte följer med ut i avloppet. Ägaren Serdar Acikgöz menade att lukten i stället kom från avloppet.

SL:s bajsflopp – lukten på Gullmars försvinner inte

Acikgöz sa att Trafiket betalat runt en miljon kronor till SL för att byta ut fettavskiljaren, men att lukten inte försvunnit efter det.

Presskommunikatören hos SL, Claes Keisu, sa då att deras entreprenör skulle sättas på uppdraget att spåra upp roten till problemet på nytt, och nu säger han att det gett resultat.

– Det handlar om några pumpar som inte fungerat. De ska pumpa upp avloppsvatten från en pumpgrop där det samlas avloppsvatten men när de inte funkat har avloppsvattnet blivit kvar. Man har också dragit om ventilationen från pumprummet och tätat luckorna till pumpen för att det inte ska lukta därifrån, säger Claes Keisu.

Mysteriet löst – nu försvinner bajslukten från Gullmarsplan

Trafiket menade redan tidigare i våras att lukten kom från avloppet, vad säger du om det?

– Först var det fettavskiljaren och så löste vi det problemet. Sen strejkade pumparna efter det i våras. Nu hoppas vi att pumparna håller och att det inte ska lukta mer. Det har varit en tråkig långbänk det här, säger Claes Keisu.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Tack för alla tips, kära Fruängsbor!

Nyheter Öppen redaktion: Lokalpolitik, blommor och kafé på önskelistan Ett kafé där äldre kan träffas, fler evenemangstips och mer lokalpolitik. Det var några av önskemålen när vi mötte läsare i Fruängen i fredags.onsdag 20/6 16:48

Nytt skolhus byggs vid Gullmarsplan

Nyheter Blir tre våningar högt – här ska det stå Ytterligare ett skolhus ska byggas vid Värmdö gymnasium. Det ska vara till för särskolans elever och elever med rörelsehinder.onsdag 20/6 11:39