Utryms. Resenärer klättrar ur ett tåg som stannade vid Gullmarsplan under onsdagseftermiddagen. Foto: Veronika Nilsson

SL om kaosveckan i tunnelbanan: "En slump"

Två stora stopp mitt i rusningstid i kollektivtrafiken på några dagar. Så svarar SL om kaosveckan.

  • Publicerad 11:17, 20 sep 2018

Under måndaqsmorgonens rusningstrafik stod Tvärbanan helt stilla och röda linjen drogs med stora förseningar. Anledningen till tvärbanestoppet var att ett arbetsfordon kört ner en ledning i Årstadal och strulet på röda orsakades av ett tekniskt fel. Tunnelbanan gick som vanligt igen hela tisdagen men redan under onsdagseftermiddagen var det åter ett jättestopp – den här gången på gröna linjen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det är viktigt att se det här som två enskilda händelser med helt olika feltyper. I måndags var det en strömskena som hade lossnat från sina strömskenor och igår var det strömavbrott på trafikledningscentralen, säger Christian Hoffman, presskontakt på SL.

Båda händelserna har skett i rusningstrafik, har det haft någon påverkan?

– Det kan bli fel när som helst under dygnet. Nu har det varit två stora fel under rusningstrafik något som gör att fler människor påverkas och det märks tydligare. Men sådana här stora fel händer väldigt sällan och det är bara slumpen som avgör, säger Christian.

Kommer ni gå till botten med problemet eller ska vi vänja oss vis stoppen?

– Vi kan inte lova en felfri kollektivtrafik men vi jobbar kontinuerligt med att minimera risken för den här typen av stora störningar, säger han och tillägger:

– Jag vill påminna om att vi alltid uppdaterar läget i kollektivtrafiken på vår hemsida. Så gå in och kolla där. Det är inte alltid informationen på skyltsystemet hänger med.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Förseningar. SL har haft stora problem i veckan. Foto: Charlotte Sjöblom