Innovativt. SL har löst läckan "tillfälligt" med en plastpåse. Foto: Leonard Goldberg

SL om märkliga plastpåse-lösningen: "Det ser ju lite taskigt ut"

Resenärer har i månader passerat en märklig anordning i Slussens tunnelbana. En plastpåse fäst i ett rör ska leda någon konstig sörja till en golvbrunn. Men vad är det egentligen?

  • Publicerad 13:51, 6 jul 2017

Den stuprörsliknande konstruktionen har suttit fäst mot en pelare på perrongen i flera månader. Orsaken är en läcka i taket som skapat problem av och till under några års tid.

SL har hanterat läckaget på lite olika sätt. Den här gången med en plastpåse.

– Det har nog inte gjorts en värdering om detta varit den bästa lösningen utan det är bara en lösning som använts, säger Martina Wiklund, pressredaktör på Stockholms läns landsting, SLL, som ansvarar för Stockholms lokaltrafik, SL.

Bussterminal ska byggas i berget vid Slussen – beslutet fattat

SL planerar att ersätta plastpåsen med en annan lösning, till exempel ett rör som leder det läckande vattnet direkt till golvbrunnen. Men än så länge har inget skett, enligt Martina Wiklund.

– Det är förmodligen för att det kanske inte varit så prioriterat. Det ser ju lite taskigt ut nu men är inte på något sätt farligt.

Läckaget kan bero på att vatten som omringar Slussen letar sig ner i tunnelbanan via sprickor i berget, enligt SL.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.