SL-centret vid Tekniska Högskolan ska inte läggas ner. Inte just nu i alla fall. Foto: Mostphotos

SL-personal fick felaktig info om nedläggning

I ett internt mejl informerades personal på SL:s servicecenter vid Fridhemsplan och Tekniska högskolan om att verksamheterna ska läggas ned. Men beskedet var felaktigt – något beslut har ännu inte fattats, enligt SL.

  • Publicerad 12:58, 29 nov 2018

Tidigare i veckan gick företaget Releasy, som sköter driften av SL:s servicecenter, i ett internt mejl ut till de anställda som arbetar på SL-centren vid Fridhemsplan och Tekniska högskolan och informerade om att de två verksamheterna ska läggas ned under 2019.

I mejlet, som StockholmDirekt har tagit del av, stod att "trafikförvaltningen har beslutat" om att verkställa de tidigare föreslagna avvecklingsplanerna av de två SL-centren och att det nu ska arbetas fram ”hur arbetet med mobila kundtjänstteam kan komma att se ut”.

Förslaget: Alla SL-center ska bort

För personalen kom beskedet som en chock och enligt de anställda har oron varit stor under veckan.

– Det kom ett gruppmejl där det stod att vi ska läggas ner, och det känns inte så roligt. Det här kom som ett slag i ansiktet. Folk gråter. Det är kalabalik, berättar en anställd som har arbetat på platsen länge.

– Det finns människor som har barn och har jobbat här i 15-20 år. Och det verkar som att de bara vill kunna välja vem de vill ha kvar, säger den anställde.

"Ingenting är bestämt"

Företaget gick samtidigt ut med att möten ska hållas med personalen.

Men enligt SL är något formellt beslut ännu inte fattat i frågan. Driften av verksamheterna ska i stället pågå tills vidare, meddelas det.

– De har nog gått händelserna lite i förväg. Det förslaget ligger fortfarande på ritbordet, ingenting är bestämt, säger Claes Keisu, presskommunikatör på SL.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Robert Söderström, platschef för Releasy i Stockholm, säger att företaget efter att mejlet gick ut har fått information av SL om att något beslut inte är fattat. Enligt honom har misstaget nu förankrats med fackliga representanter och chefer på företaget, och under torsdagen eller fredagen ska ny information gå ut till personalen.

– Stationerna ska vara kvar, det är ännu bara ett förslag, säger Robert Söderström, som skickade mejlet.

Han har ingen förklaring till vad som har skett.

– Jag vet inte grunden till detta, om det har fattats ett beslut som dragits tillbaka eller om någon har kommunicerat det felaktigt till oss. Men jag anser så klart att det är tråkigt för personalen. Oavsett vad det är för information är det viktigt att det är rätt information som går ut, säger han.