Julbidrag. SL-resenärernas bortglömda saker blir en stor summa pengar till Stockholms stadsmission. Foto: MTR/Fredrik Hjerling

SL-resenärer skänker över 155 000 till Stockholm hemlösa

Har du glömt något på tunnelbanan eller pendeln under året som du aldrig hämtat ut? Då är du med och skänker en avsevärd summa pengar till Stockholms hemlösa.

  • Publicerad 10:35, 20 dec 2018

I år har Stockholmarna lämnat kvar kontanter och saker till ett värde av 155 161 kronor i kollektivtrafiken. Det uppger MTR som ansvarar för SL:s hittegodsavdelning och som valt att skicka motsvarande summa till Stockholms Stadsmission nu i jul.

– Varje dag träffar våra medarbetare många av de mest utsatta bland Stockholms invånare. Tiden kring jul och under vintern är den tid då många av dem har det som tuffast. Vi har därför valt att stödja Stockholms Stadsmission för deras arbete med både akuta och långsiktiga insatser för människor i hemlöshet, skriver MTR:s vd Håkan Nilsson i ett pressmeddelande.

Skänks vidare

Det är de saker och kontanter som inte hämtats upp av resenärerna som räknats in i summan, saker som efter en viss tid på hittegodsavdelningen skänks vidare till välgörande ändamål eller säljs.

Värdefulla saker som mobiltelefoner och datorer säljs efter tre månader på hittegodsavdelningen vidare via återvinningsföretaget Redeem. Kvarglömda kläder och annat som inte går att sälja skänks efter tre månader till organisationen Human Bridge.

Bortglömt. Moussa Saliba på hittegodsavdelningen i City. Foto: MTR/Fredrik Hjerling