Konstverket "Tekniktornet" på Odenplan är fyllt med affischer men ska rustas. Foto: Erik Simander

SL ska rusta glastornet på Odenplan

Ett avtal om affischborttagning och klottersanering av Tekniktornet vid Odenplan är på gång mellan SL och MTR.

  • Publicerad 16:54, 4 sep 2018

Tejprester, affischering och smuts är vardagsmat för Tekniktornet på Odenplan men där bakom döljer sig ett konstverk.

Odenplans klassiska torn förfaller

Det mångfunktionella verket stod klart 2001 och var en del i upprustningen av Odenplan i början av 2000-talet. Som Vi i Vasastan skrev i våras har tornet de senaste åren förfallit. Men nu ska det snart vara slut på det. SL meddelar att ett klottersaneringsavtal är på gång mellan dem och MTR och att det kommer att träda i kraft "inom kort".

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det ska även placeras skyltar intill tornet där man förtydligar att det är ett konstverk signerat Leif Bolter och att affischering är förbjudet.

Restaureringen av konstverket är budgeterad för 2019 och kommer att ske i nära samarbete med konstnären, meddelar SL.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

"Jag hade handen på Eddie Vedders kuk lite för länge"

Nyheter Kändisfotografen från Söderort om rockvärldens största svin I tre decennier har han fotograferat rocken och dess kändisar i Stockholm. Nu släpper han boken "Let there be rock" med personliga favoriter, många som aldrig publicerats förr. Johan Bergmark...tisdag 20/11 20:00

Ny barbershop satsar på stjärnfylld gatufest

Nyheter "En fest för grannarna" – Kända artister väntas uppträda på bakgata på Kungsholmen En ny barbershop "för alla, inte bara hipsters" med kafé har öppnat på Kungsholmen. Nu planerar de bjuda alla nya grannar på stjärnspäckad gatufest med flera lokala aktörer och kända artister.tisdag 20/11 18:21