Konstverket "Tekniktornet" på Odenplan är fyllt med affischer men ska rustas. Foto: Erik Simander

SL ska rusta glastornet på Odenplan

Ett avtal om affischborttagning och klottersanering av Tekniktornet vid Odenplan är på gång mellan SL och MTR.

  • Publicerad 16:54, 4 sep 2018

Tejprester, affischering och smuts är vardagsmat för Tekniktornet på Odenplan men där bakom döljer sig ett konstverk.

Odenplans klassiska torn förfaller

Det mångfunktionella verket stod klart 2001 och var en del i upprustningen av Odenplan i början av 2000-talet. Som Vi i Vasastan skrev i våras har tornet de senaste åren förfallit. Men nu ska det snart vara slut på det. SL meddelar att ett klottersaneringsavtal är på gång mellan dem och MTR och att det kommer att träda i kraft "inom kort".

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det ska även placeras skyltar intill tornet där man förtydligar att det är ett konstverk signerat Leif Bolter och att affischering är förbjudet.

Restaureringen av konstverket är budgeterad för 2019 och kommer att ske i nära samarbete med konstnären, meddelar SL.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Tillträdesförbud för bengalkastare

Nyheter Stängs av i två år Den person som i det senaste derbyt mellan Djurgården och Hammarby kastade en brinnande bengal mot en sittplatsläkare får tillträdesförbud i två år, rapporterar Fotbollskanalen.se.onsdag 19/9 14:42

Då väntas besked om försenad skolutbyggnad

Nyheter Planerna för Rödabergsskolan pausade efter överklagan Nästa vecka hoppas staden på att få grönt ljus för att få upp en paviljong vid Rödabergsskolan. Det är en förutsättning för att man ska kunna sätta i gång med den försenade utbyggnaden av skolan.onsdag 19/9 14:09