Söndagen. Det har fallit rejält med snö över hela länet under natten. Många SL-bussar kan inte köra som planerat. Här en bild från bussgaraget i Hornsberg. Foto: Per Brandt

SL ställer in busstrafik i flera delar av Stockholm

Snöfallet över Stockholm har lett till stora problem i trafiken, framförallt för SL:s bussar.

  • Publicerad 08:59, 3 feb 2019

Snön fortsätter att falla över Stockholmsområdet. SMHI har fortfarande en klass 1-varning, och varnar bland annat för fortsatt snöfall och risk för halka på vägarna.

Enligt trafiken.nu varnas det också för problem med halka kring Gullmarsplan och utåt Nacka där halkbekämpning kommer pågå under dagen.

Staden om nya snöfallet: "200 plogar redo"

Staden har sedan tidigare flaggat för att de står redo med maxbemanning på 200 plogar för att försöka få körbanor, cykelbanor och gångbanor snöröjda så fort det går. Redan i fredags började trafikkontorets entreprenörer schakta bort snö för att det inte ska korka igen i staden.

Men under söndagsmorgonen rapporterar SL om stora problem inom kollektivtrafiken.

Både pendeltågen mellan Nynäshamn och Bålsta och Spårväg City dras med stora förseningar, den senare med upp till 35 minuter på grund av vädret enligt SL:s hemsida.

Även Roslagsbanan och Saltsjöbanan har förseningar på grund av snön.

Värst är det för busstrafiken. Över hela Stockholmsområdet rapporterar SL om inställda avgångar och oregelbunden trafik, som till exempel i innerstan och Huddinge/Botkyrka. På flera håll har även busstrafiken helt ställts in på grund av vädret meddelade SL vid 9-tiden. Det gäller bland annat Järfälla, Bromma, Ekerö, Rinkeby/Tensta, Sollentuna, Solna, Sundbyberg, Täby, Upplands Väsby och Vallentuna.

- Bussarna har problem i dag och kommer ha problem i dag, säger Henrik Palmér vid SL:s presstjänst till Expressen på söndagsmorgonen.

– Hur busstrafiken fungerar i det här vädret kommer vara högst individuellt på varje vägavsnitt. Snöröjarna gör sitt absolut bästa, men så länge det snöar så är det svårt. 

SL hänvisar till sin hemsida för senaste uppdateringarna kring kollektivtrafiken under dagen.