Uppfräschat. Affischerna har tagits ner från Tekniktornet på Odenplan. Foto: Johann Bernövall

SL tar strid för konstverket på Odenplan

"Affischering förbjuden". Nu är glastornet på Odenplan rensat från affischer och en skylt som förtydligar att det är ett konstverk har kommit på plats.

  • Publicerad 11:51, 22 okt 2018

Leif Bolters konstverk, Tekniktornet, stod klart på Odenplan 2001. De senaste året har det förfallit och ständigt varit täckt av olika affischer.

SL ska rusta glastornet på Odenplan

Under 2019 ska tornet restaureras men redan nu har affischerna tagits ner och en skylt som förtydligar att det är ett konstverk av Leif Bolter samt att affischering är förbjuden är på plats.

– Sedan den första oktober ansvarar MTR för att städa och hålla rent kring tornet. De håller koll på det och städar vid behov. Det ska inte vara en affischeringsplats, det är mycket snyggare utan affischer, säger Claes Keisu på SL:s presstjänst.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Cykelhjälmsfrågan ska utredas av staden

Nyheter S: "Absurt när politiker antyder att hjälm inte är viktigt" En skrivelse i trafiknämnden kräver att stadens förvaltningar och politiker ska ha en enad röst och vara ärliga med riskerna med att inte använda cykelhjälm.torsdag 15/11 13:06

Djurgården startar skridskoskola för barn

Nyheter Bandysektionen ska bygga upp egen ungdomsverksamhet Under tio lördagar bjuder Djurgårdens IF:s bandysektion in till skridskoskola på Östermalms IP.torsdag 15/11 12:17