SL uppmanar: ”Åk inte Gröna linjen"

Problemen för SL bara fortsätter. Nu är det stopp i båda riktningar på delar av tunnelbanans gröna linje. ”Räkna med att det blir trångt och tar längre tid. Kan man ta alternativa resvägar, gör det” säger SL.

  • Publicerad 08:20, 7 feb 2019

Varje dag som gått den här veckan har stockholmarnas SL-vrede bara ökat. Troligtvis dämpas den inte idag. Det är nämligen flera STORA problem på runt om i Stockholms kollektivtrafiknät.

Gröna linjen är det stopp mellan Brommaplan och Fridhemsplan i båda riktningar på grund av ett signalfel. Det här innebär oregelbunden trafik över hela linjen.

– Tågen måste vända om och det blir allmänna och generella förseningar. Vi hänvisar till ersättningsbussar, men det är svårt att få den volymen att räcka till, säger Johan Nordenblank på SL:s pressjour.

Bussar har satts in på sträckan Islandstorget och S:t Eriksplan, men de kommer inte kunna ta alla resenärer, samtidigt som bussarna lär få svårt att komma fram på grund av trängsel.

Inte är det bättre på Blåa linjen. Där är det totalstopp mellan Akalla och Kista. Ersättningsbussar finns på även den sträckan. Bussarna tas delvis från den ordinarie busstrafiken i innerstan, vilket betyder att vissa linjer och avgångar uteblir i busstrafiken.

–Vi gör vissa omdisponeringar för att få tillräckligt med ersättningsbussar, säger Johan Nordeblank.

Har du någon uppmaning till resenärerna idag?

– Om du kan ta en alternativ resväg istället för tunnelbana, gör det. Var ute i god tid och räkna med ökad trängsel och längre restider, säger Johan Nordenblank.

MER TRAFIK

Nockebybanan är helt inställd på grund av signalfel i Alvik. Tre ersättningsbussar kör sträckan.

På både Roslagsbanan och Saltsjöbanan kommer det bli extra trångt. Där körs trafiken med enbart korta tåg, då det är vagnsbrist.

Pendeltågen rullar dock hyfsat bra (!!!). SL rapporterar endast om lite förseningar mot Södertälje C på grund av tidigare stillastående tåg vid Häggvik.

Busstrafiken i innerstan blir lidande, då vissa bussar omdisponeras för att köra ersättningstrafik för tunnelbanans gröna linje.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Svaret på fågeldöden i Lötsjön ligger på is

Nyheter Trumps politik drabbar Sundbyberg Orsaken till att flera fåglar hittades sjuka och döda i Lötsjön är obesvarad. Proverna kom aldrig iväg till ett laboratorium i USA utan är frysta på SVA i Uppsala.lördag 16/2 11:00

Staden vill servera klimatsmartare mat

Nyheter Tar fram modell för att mäta måltiders klimatpåverkan Sundbybergs stad vill klimatdeklarera måltider. Ett första led på vägen väntas när stadsmiljö- och tekniska nämnden sammanträder på tisdag.fredag 15/2 16:15

Trafikljuset där bilisterna tvingas köra mot rött

Nyheter Trafikingenjör backar om "snabb åtgärd" Emellanåt är det passande med frågan: Hur tänkte ni här? Trafikljuset på Kavallerivägen, Rissne centrum, slår inte om när förarna tar den ena, och enda, vägen ut från parkeringen.fredag 15/2 11:24