SL uppmanar: ”Åk inte Gröna linjen"

Problemen för SL bara fortsätter. Nu är det stopp i båda riktningar på delar av tunnelbanans gröna linje. ”Räkna med att det blir trångt och tar längre tid. Kan man ta alternativa resvägar, gör det” säger SL.

  • Publicerad 08:20, 7 feb 2019

Varje dag som gått den här veckan har stockholmarnas SL-vrede bara ökat. Troligtvis dämpas den inte idag. Det är nämligen flera STORA problem på runt om i Stockholms kollektivtrafiknät.

Gröna linjen är det stopp mellan Brommaplan och Fridhemsplan i båda riktningar på grund av ett signalfel. Det här innebär oregelbunden trafik över hela linjen.

– Tågen måste vända om och det blir allmänna och generella förseningar. Vi hänvisar till ersättningsbussar, men det är svårt att få den volymen att räcka till, säger Johan Nordenblank på SL:s pressjour.

Bussar har satts in på sträckan Islandstorget och S:t Eriksplan, men de kommer inte kunna ta alla resenärer, samtidigt som bussarna lär få svårt att komma fram på grund av trängsel.

Inte är det bättre på Blåa linjen. Där är det totalstopp mellan Akalla och Kista. Ersättningsbussar finns på även den sträckan. Bussarna tas delvis från den ordinarie busstrafiken i innerstan, vilket betyder att vissa linjer och avgångar uteblir i busstrafiken.

–Vi gör vissa omdisponeringar för att få tillräckligt med ersättningsbussar, säger Johan Nordeblank.

Har du någon uppmaning till resenärerna idag?

– Om du kan ta en alternativ resväg istället för tunnelbana, gör det. Var ute i god tid och räkna med ökad trängsel och längre restider, säger Johan Nordenblank.

MER TRAFIK

Nockebybanan är helt inställd på grund av signalfel i Alvik. Tre ersättningsbussar kör sträckan.

På både Roslagsbanan och Saltsjöbanan kommer det bli extra trångt. Där körs trafiken med enbart korta tåg, då det är vagnsbrist.

Pendeltågen rullar dock hyfsat bra (!!!). SL rapporterar endast om lite förseningar mot Södertälje C på grund av tidigare stillastående tåg vid Häggvik.

Busstrafiken i innerstan blir lidande, då vissa bussar omdisponeras för att köra ersättningstrafik för tunnelbanans gröna linje.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Färdig bro öppnas tidigast 2022

Nyheter Knyter samman kollektivtrafiken mellan Ursvik och Rinkeby Den kunde öppnats för busstrafik 2017, nu är det beslutat att vägbron mellan Rinkeby och Ursvik förblir bommad fram till 2022.fredag 13/12 11:53

Puben som går "bananas" med julpyntet

Nyheter "Vi har nog tolv burar och 20 Ikea-kassar med julgrejer" Innan han tar ut pensionen ska Stefan Lager julpynta puben till den grad att det nätt och jämnt går att komma in. Årets pynt på Bishops Arms har bara en brist – "några partier är för mörka".torsdag 12/12 11:50
Stockholm Direkt