ENKÄT. Så här tyckte resenärerna om första dagen med renoveringar på gröna linjen. Foto: Jonna Claesson

SL varnar: Ännu högre tryck på gröna linjen idag

Packat med folk, låååååånga restider och upprörda resenärer. Och idag, tisdag, kan det bli ännu värre på gröna linjen, enligt SL.

  • Publicerad 17:14, 11 jun 2018

Kaos. Så verkar det gå att sammanfatta första dagen, av många, på gröna linjen när upprustningen av plattformarna i Skärmarbrink och Gullmarsplan nu har satt igång. Arbetet ska pågå hela sommaren, till 19 augusti.

Nu är kaoset på gröna linjen igång

– Det har varit trångt och folk har varit upprörda. Vi tycker ändå att det har flutit på hyggligt i morse och vi har haft mycket folk ute för att följa resenärsflödena. Det kan säkert finnas en del vi behöver skruva på och kan vi göra något bättre ska vi naturligtvis göra det, säger Claes Keisu på SL:s presstjänst

Finns det något ni kommer göra annorlunda redan nu?

– Det är de som är ute på fältet som ser vad som behövs, det kan handla om var informatörer står för att göra mest nytta eller om en skylt ska vridas. Smådetaljer som förbättrar flödet.

Har ni fått många klagomål?

– Det vet jag inte, det är kundtjänst som får de flesta. Men vi vet att folk har varit upprörda och tycker det har varit besvärligt trots att vi har försökt informera på alla möjliga sätt i förväg om att ta god tid på sig och om möjligt ta andra resväger eller åka på andra tider än i rusningstrafik. Vi har lagt ner stora insatser på att informera.

Räknar ni med ännu mer trängsel idag, tisdag?

– Vi vet att måndagar och fredagar är det något lägre flöden än övriga veckan. Vi får följa det här i några dagar. Vi vet att vi har ställt till det och att folk är upprörda, det var vi förberedda på. Men det här är saker som måste göras någon gång och då är det trots allt bättre att göra det på sommaren då det är färre resenärer.

Foto: Jonna Claesson

Milena Pavlovic, 51

– Det var kaos och panik. Jag åker här varje dag men nu var det illa faktiskt. Samtidigt förstår jag att det måste göras och förhoppningsvis blir kollektivtrafiken bättre av det.

Foto: Jonna Claesson

Jonas Samuelsson 41 och dottern Edit har också åkt gröna linjen idag.

– Riktigt mycket folk och trångt men annars har det fungerat bra, tycker han.

Foto: Jonna Claesson

Rannar Sillard, 31:

– Jag har sett skyltarna med information men inte brytt mig om vad det står då jag inte brukar åka här, men jag antar att de bygger om eller något för det har varit jättemycket folk och väldigt trångt.

Foto: Jonna Claesson

Regina Schmidt, 53:

– Om man säger såhär. De släppte av mig där jag ville av. Men å andra sidan åker jag väldigt tidigt på morgonen så jag hade en fördel just denna morgon.