VARNING FÖR KAOS. Fredrik Cavalli-Björkman, avdelningschef på Trafikförvaltningen, varnar för en mycket påfrestande sommar för alla som färdas på Gröna Linjen. Foto: StockholmDirekt

SL varnar: Rekordstök väntar på Gröna linjen

SL, och inte minst alla resenärer på Gröna linjen, står inför en mycket ansträngande sommar. Aldrig tidigare har så många renoveringsarbeten genomförts på Gröna linjen samtidigt.

  • Publicerad 07:14, 23 maj 2019

Med förra sommarens kaos i färskt minne är det nog många som tänker att det omöjligtvis kan bli värre på Gröna linjen.

Här är sommarens stora trafikarbeten i Stockholm 2019

Men det kan det. SL och Trafikverket är nu klara med sina renoveringsplanerna i sommar. Det står klart att det blir rekordmånga i ingrepp på Gröna linjen. Och på platser där det blir som absolut mest påverkan.

– Det kommer bli trångt, det kommer bli jobbigt. Vi gör vad vi kan för att mildra effekterna av det här, säger Fredrik Cavalli-Björkman, avdelningschef på Trafikförvaltningen.

Det som planeras är:

✓ En omfattande ombyggnad, upprustning och renovering på perrongen på Fridhemsplan 13 juni-1 september.

✓ Stora ombyggnadsarbeten på Gullmarsplan 24 juni – 17 augusti

✓ En upprustning av Söderströmsbron 1 juli – 12 augusti

Under sommaren kommer alltså tre omfattande ingrepp äga rum på Gröna linjen – samtidigt. SL går därför ut och varnar resenärer redan nu om att det väntar en hård prövning den närmsta tiden.

– Finns det möjlighet att använda andra färdmedel och resa på andra tider bör man göra det. Det kommer bli tufft i sommar, säger Fredrik Cavalli-Björkman.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android